Édes-savanyú csirkeleves

Ez a leves a híres kaeng som, vagyis thai halleves változata. Az eredeti kaeng som meglehetősen savanyú, ebben a receptben kicsit édesebbre vettük.

  • fél kg falatnyi darabokra vágott csirkemell-filé
  • 1 liter csirkeleves
  • 3 kanál szezámolaj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2-3 teáskanál zöld currypaszta
  • 3 kanál halszósz
  • 1 teáskanál tamarindusz sürítmény 3 kanál vízben elkeverve
  • 1-2 kanál cukor (ízlés szerint)
  • 2 csésze apróra vágott zöldség (amit csak szeretsz)
  • 1 csésze kockára vágott ananász (ha lehet, friss gyümölcsöt használj)

A szezámolajat keverd el a reszelt gyömbérrel, majd pácold benne egy órán át a csirkét. Forró vokban, kevés olajon kicsit pirítsd meg ezután a húst. A levest forrald fel, tegyél bele mindent a húson és az ananászon kívül, várd meg, míg újra felforr, rakd bele a csirkét és a pácoláshoz használt szósz maradékát, és alacsony lángon főzd, amíg a hús megpuhul. Végül add hozzá az ananászt, forrald fel és tálalhatod.