Édes-savanyú csirke ananászos szósszal

  • 3-4 kicsontozott csirkemell
  • liszt, só, bors
  • olaj a sütéshez

a szószhoz:

  • 1 300 g-os ananászkonzerv
  • 1 csésze cukor
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • fél csésze rizsecet (5%-os)
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 húsleveskocka
  • 1 nagyobb kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva

Hintsd meg a csirkét sóval, borssal, majd liszttel. Pirítsd meg mindkét oldalukat egy kevés olajon. Ezután vágd falatnyi darabokra, és tedd félre. Az ananászkonzerv levét egészítsd ki annyi vízzel, hogy két csészényit kapj. Keverd el benne a cukrot, kukoricakeményítőt, ecetet, szójaszószt, gyömbért és a leveskockát. Egy kis edényben forrald fel, kevergesd addig, amíg a leveskocka elolvad. Tálaláskor a csirkét öntsd nyakon a szósszal és az ananászdarabokkal. A szósszal leöntött csirkét sütőben tovább is piríthatod. Forró rizzsel tálald.