Domjodzsi age (sült rák japán módra)

  • 1 kg japán rizs
  • 40 darab megtisztított garnéla
  • 7 tojásfehérje enyhén felverve
  • mogyoróolaj szükség szerint
  • 2 erős zöldpaprika, centis csíkokra vágva, kimagozva
  • 2 citrom felszeletelve
  • édes-savanyú szósz

A rizst főzd meg előző nap. Terítsd szét vékonyan és tedd a hűtőbe.
Másnap morzsold szét a szemeket és kicsit nyomkodd szét őket. Ez a domjodzsi.
A rák farkában ejts 3 vágást keresztbe az íven belül, egymástól 1 cm távolságra. Ez megakadályozza a rákot az összegöndörödésben a főzés során. A rákokat mártsd lisztbe, rázd le róluk a felesleget, majd mártsd a felvert tojásfehérjébe. Ezután mártsd bele a szétnyomkodott rizsbe (figyelj oda, hogy egyenletesen borítsa a rizs a rákot).
Süsd forró olajban aranybarnára a rákot. Az olajból kivéve papírtörölközőn itasd le a felesleges zsiradékot. Forrón tálald a szintén megsütött paprikacsíkokra. A többi hozzávalóval díszítsd.