Dobva-rázva sütött zöldbab tofuval

  • 3 kanál olaj
  • 1 csomag tofu (kb. 250 g), kétcentis kockára vágva
  • 1 kanál osztrigaszósz
  • 1 teáskanál reszelt fokhagyma
  • 250 g zöldbab
  • 3 kanál húsleves
  • 2 paradicsom
  • 1 kanál chiliszósz
  • Hevíts fel egy kanál olajat a vokban vagy egy serpenyőben. Két perc alatt nagy lángon pirítsd meg benne a tofut, amíg megpirul minden oldala. Öntsd hozzá az osztrigaszószt, keverd el, majd merd ki egy tányérra.

    Töröld ki egy papírral a vokot, majd tegyél bele ismét egy kanál olajat. Add hozzá a hagymát, fokhagymát és a kétcentis hosszúságúra vágott zöldbabot. Öntsd hozzá a levest, majd fedő alatt hagyd, hogy párolódjon egy percig. Vedd le a fedőt és nagy lángon kevergesd, amíg a folyadék elpárolog. Add hozzá a kockára vágott paradicsomot, végül a chiliszószt. Tedd bele a félretett tofut, keverd el, majd egy perc múlva zárd el a lángot.

    Forró rizzsel tálald.

     Fórum az ázsiai konyháról