Dan dan mein (Kínai tészta mogyorószósszal)

a mogyorószószhoz:

  • 3 kanál mogyoróvaj
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 teáskanál chiliolaj
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 2 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál cukor

  • 200 g üvegtészta

a díszítéshez:

  • apróra vágott újhagyma
  • apróra vágott friss korianderlevél
  • babcsíra
  • pirított szezámmag

A tésztát főzd meg, öblítsd le hideg vízzel, hagyd lecsepegni. Dolgozd el a vajat a szójaszósszal és ecettel, majd add hozzá a cukrot, szezámolajat és chiliolajat. A szósz legyen annyira híg, hogy rá tudd önteni a tésztára. Ha szükséges, adj hozzá pár csepp olajat.

Tálaláskor öntsd a tésztára. Hintsd meg a díszítésnél felsorolt hozzávalókkal.

Tipp: tartalmasabb kaját varázsolhatsz belőle, ha vékony csíkokra vágott grillcsirkét vagy más sült húst adsz hozzá.