Csirkefalatok ananászos mártogatószósszal

  • 1 ananászkonzerv
  • 1 kanál kukoricakeményítő
  • fél csésze ananászlé (konzerv leve)
  • 3 kanál szójaszósz
  • 500 g csirkemell-filé falatokra vágva
  • 1 tojás
  • 2 kanál tej
  • egy csésze zsemlemorzsa
  • 3 kanál szezámmag

Keverd el az ananász levével a kukoricakeményítőt. Turmixold össze az ananászt, majd keverd el benne a szójaszószt és a keményítős lét. Egy kis edényben állandó kevergetés mellett forrald fel, majd ha besűrűsödött, vedd le a tűzről. Amíg hűl, verd fel a tojást, keverd hozzá a tejet. Mártsd bele a csirkefalatokat, majd forgasd meg a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsában. Bő, forró olajban süsd ropogósra. Az ananászos szószba mártogatva fogyaszd.