Csirke kamamesi

A főételek között található kamamesi rizsfőzővel elkészíthető változata.

  • 4 csésze hosszúszemű rizs
  • 1 liter húsleves (kockából is jó)
  • 1 kisebb vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 4 shiitake vékony csíkokra vágva
  • fél csésze spárga vagy sárgarépa, falatnyi darabokra vágva
  • fél csésze borsó
  • 2 kicsontozott csirkecomb

a szószhoz:

  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 kanál szaké vagy száraz fehérbor
  • 1 kanál mirin

Mosd meg a rizst, majd hagyd állni hideg vízben 30 percig. A húst vágd falatokra. Öntsd a levest a rizsfőzőbe, szórd rá a húst. A szósz hozzávalóit keverd el, majd öntsd azt is a rizsfőzőbe a többi alapanyaggal együtt. Kapcsold be a rizsfőzőt. Miután melegen tartó üzemmódba kapcsol, húzd ki a konnektorból és pihentesd tíz percig, mielőtt kinyitnád.