Csípős mogyorószósz

Elsősorban thai tésztákhoz vagy grillezett húshoz-halhoz használható, enyhén csípős szósz.

  • 2 szál újhagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 1 szál citromfű apróra vágva
  • 1 teáskanál vörös currypaszta
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • 3 kanál mogyoróvaj
  • 1 kanál cukor
  • 1 teáskanál halszósz
  • 3 dl kókusztej

Az olajon pirítsd meg az újhagymát, a fokhagymát és a citromfüvet. Amikor a citromfű is megpuhult, add hozzá a currypasztát és pirítsd tovább egy percig. Add hozzá a maradék hozzávalót, majd alacsony lángon párold 12-15 percig. Ha túlságosan besűrűsödne, adj hozzá egy kevés vizet.