Az őrült feltaláló főpolgármesterségre pályázik

Ismerjük meg NakaMats doktort. Jelenleg ő a világ egyik legbogarasabb feltalálója. Sajátos világcsúccsal büszkélkedhet: jelenleg több mint 3200 szabadalmat jegyeztetett be (a számuk egyre nő). Összehasonlításképp: Edison 1093-at jegyeztetett be. Első találmánya egy stabilizátor volt ahhoz a műanyag repülőhöz, amit ötéves korában készített.

 Image

 

Pár évtizeddel később feltalálta a floppy lemezt. Aztán egy széket, ami okosabbá tesz, egy aranyból készült vécét, szex spray-ket, vízmeghajtású motort, cipőt, amitől háromszor gyorsabban szaladsz, mint Carl Lewis – hogy csak párat említsünk. Még az IG Nobel-díjat is megkapta, amiért az utóbbi negyven évben részletesen dokumentálta, hogy mikor mit evett. Minden egyes alkalommal.

A hetvenkilenc éves doktor NakaMats tényleg komolyan gondolja: ő akar lenni Tokió polgármestere. Eddig háromszor futott neki: 1991-ben, 1999-ben és 2003-ban próbálkozott a választásokon, és idén újra megmérettetésre készül. Az áprilisi választásokon ütős programmal lép színre:
– Fel fogok találni egy rendszert, amely visszafordítja az (észak-koreai nukleáris) rakétákat – nyilatkozta a Kyodo riporterének.
NakaMats ellenfelei között lesz a jelenlegi nagyon nacionalista kormányzó, egy feng shui-szakértő, egy építész és egy komikus.
Kiváncsian várjuk a fejleményeket.

Tokyo Mango