Az összes Tezuka-mangát kiszínezik

Hamarosan színes változatban kapható az Astro Boy, Black Jack, Ribbon Knight, Dororo és a Phoenix.

Image 

Image 

A Tezuka Productions, melyet maga Tezuka Oszamu alapított elkezdte kiszínezni a mester összes képregényét. A munka végére mintegy százötvenezer oldalnyi Tezuka-mangát töltenek meg színekkel. Jelenleg havonta ezer oldallal készül el a vállalat.

A Tezuka Productions pekingi stúdiójában végzik a munkát. A csapat kétdimenziós rajzfilmekhez használt számítógépes technikát használ. Az elhunyt művész egykori munkatársai újraalkották a régi színvilágot, amellyel a ritka színes oldalak készültek, még Tezuka életében. Ezek a munkatársak ellenőrzik a munkát és biztosítják, hogy a mostani színezési eljárás azonos eredményt hoz a Tezuka idején használt színekkel.

A vállalat különféle célokra kívánja felhasználni a kiszínezett mangákat. Az első ilyen alkalmazási terület a Japánban rendkívül népszerű mobiltelefonos mangák piaca. A vállalat a Manga no musi deluxe (Mangabogár deluxe) nevű, mobil-mangák letöltésére szeptemberben létrehozott honlapon árulja majd először.

A Manga no Mushi Deluxe jelenleg hat színes változatot kínál (Mighty Atom (Astro Boy), Black Jack, Ribbon Knight, Dororo, Phoenix és Fushigi na Merumo). Októbertől bővül a kínálat (Umi no Triton (Triton of the Sea), The Three-eyed One és Buddha). A továbbiakban folyamatosan újabb kiszínezett képregények várhatóak.

AUN