Arcar Kuning

Párolt zöldség thai fűszerekkel.

  • 1 teáskanál friss citromfű
  • 1 kanál olaj
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • csipetnyi kurkuma
  • 4 kanál ecet
  • 1 teáskanál cukor

  • 1 teáskanál apró kockára vágott hagyma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál zúzott fokhagyma
  • 2 teáskanál fenyőmag

  • 100g uborka
  • 50g sárgarépa
  • 30g chilipaprika kimagozva
  • 50g mogyoróhagyma

Az uborkát hámozd meg és távolítsd el a magját, majd szeld 3×1 centis csíkokra. A sárgarépát szeld 3 centi hosszú, fél centi széles csíkokra. A hagymával együtt áztasd a zöldségeket langyos, sós vízben 15 percig. Ezután mosd át hideg vízzel, csepegtesd le. Az olajat hevítsd fel egy lábasban. Pirítsd meg benne a citromfüvet és a turmixban péppé zúzott hagymát, gyömbért, fokhagymát és fenyőmagot. Add hozzá a cukrot, az ecetet és a kurkumát, alacsony lángon két percig párold. Add hozzá a zöldséget. Kevergesd nagy lángon egy percig, majd vedd le az edényt a tűzről. Kihűlve is finom.