Amazu csirke

Az amazu édes-savanyút jelent, a kínai konyhából ismert ízvilág japános változata.

  • 2 csirkemell kicsontozva, bőr nélkül, félcentis csíkokra vágva
  • 3 tojás
  • fél csésze kukoricakeményítő
  • 3 kanál olaj
  • 2 csésze (vagy 1 konzerv) szójacsíra
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 3 retek hajszálvékony karikára vágva
  • fél csésze újhagyma zöld része vékony karikára vágva
  • amazu szósz
  • pirított szezámmag

A tojást kissé verd fel, keverd el benne a keményítőt. Tedd bele a csirkehús-csíkokat, keverd el alaposan. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd több részben süsd meg benne a csirkét. (4-5 perc alatt aranybarnára pirul.) Szedd ki, csepegtesd le rla az olajat. A babcsírát egy percre dobd forró vízbe, majd gyorsan öblítsd le hideggel. Az uborkát zöldséghámozóval vágd egészen vékony csíkokra. Keverd össze az uborkával, retekkel és zöldhagymával. Egy tányéron helyezz el egy adag zöldséget, majd szedj rá a csirkéből. Önts rá amazu szószt, hintsd meg pirított szezámmaggal és az újhagyma karikára vágott fehér végével.

Amazu szósz

  • 3 kanál szójaszósz
  • 3 kanál cukor
  • 3 kanál rizsecet
  • 1 teáskanál szezámolaj

Keverd el alaposan az összes hozzávalót.