A legeredményesebb Kyokushin klubok

Véget ért az év, és a kyokushin karate klubok között zajló pontverseny is.

A versenyben az év közben rendezett hazai és nemzetközi események szerepeltek, ahol a helyezésekkel, pontokat szerezhettek a klubok.
Természetesen azok kerültek előre, akik a lehető legtöbb versenyen tatamira léptek. A Magyar Kyokushin Karate Szervezetben közel 70 klub vetélkedett, akik közül 40 lett rangsorolva. A legjobb 8-ba jutott, 8. helyen a Berettyó Budo Se (258 pont), akik Berettyóújfalu és környékén tevékenykednek, Sensei Rinyu Sándor a klub vezetője. 7. a Banzai KKK (259 pont), ami szolnoki székhelyű, és Shihan Furkó Kálmán vezeti a csapatukat. 6. a Nyíregyházi Fight (263 pont), amit Shihan Bencze Antal irányít. Ők elsősorban nemzetközi pontjaikkal érdemelték ki az előkelő helyet, hisz idén is Európa bajnok lett tőlük Rózsa Gábor és Ábrahám Edit. Edit, Bartók Júliával együtt, megnyerték a kontinens immár legrangosabb felnőtt versenyét, a Hungarian Opent. Az 5. helyezett a Jászberényi Yakuzák Se (267 pont) csapata, melynek rendkívül aktív vezetője Sensei Agócs Tibor, aki egyben a válogatott szövetségi kapitánya is. Jászberényben és Nagykátán tartanak edzéseket, és az ovisoktól a legidősebb korosztályig mindenki látogatja az edzéseiket. Minden korosztályban eredményesek.
A 4. lett a Tekeres sk. (329 pont), akik Abasáron dolgoznak, Sensei Tóth Attila vezetésével, aki egy személyben az egyik legtöbb pontot hozta klubjának, kata versenyzésben. A csapat érdekessége, hogy egy kis településen tréningeznek, és pontjaikat túlnyomórészt formagyakorlat versenyzésből szerzik.
A verseny bronzérmese a Siófoki Budoka (462 pont), akik a „Balaton fővárosa” mellett, Enyingen is üzemeltetnek egy csoportot. Sensei Kálóczi József irányítja a kimelkedő klubot, akik nagyon elhúztak az őket követőktől. Hisz míg a többieknél általában 1-10 pont dönt a helyezésről, addig Ők közel 140 ponttal előzték meg a 4.-et. Sensei Kálóczi a Testnevelési Egyetem küzdősport tanszékén is tanít, és civilben is pedagógus. Érdekesség, hogy pontjaikat, dominánsan utánpótlás versenyeken szerezték, és azt is elsősorban gyermek- serdülő- ifi korosztályban. De ezekben formagyakorlatban és küzdelemben is jeleskednek. Nagyszerű munkát végezve, igen tudatos, technikás küzdelmekkel bizonyítanak a Kálóczi tanítványok.
Remélhetőleg a későbbiekben a k.o. küzdelmekben is hasonlóan eredményesek lesznek.
Újabb óriási ugrás következik, hisz a 2. Castrum Sc 634 pontot gyűjtött! Korábban ezzel szinte bármelyik évben versenyt lehetett volna nyerni. A kiváló csapat Kapuváron tevékenykedik, és egy igen erős hármas koordinálja a munkát- Sempai Dr. Szalai László, Sempai Németh Gábor és Sempai Pantelics Péter. Mindhárman nagyon eredményes versenyzők voltak korábban. A csapat minden korosztályban nagyon sikeres, és 5 válogatott versenyzőjük van. Az Európa bajnokságon kiválóan szerepeltek, hisz 3 junior EB aranyat és egy ezüstöt, valamint egy felnőtt ezüstöt is elhoztak bulgáriából, de utánpótlás korosztályban is kiválóan teljesítettek.

Az esztendő győztese a Victory, Sensei Stefanovics József klubja.
Pontosan 261 ponttal előzték meg kapuvári „riválisaikat”, mindösszesen 895 pontot gyűjtve a hazai és nemzetközi küzdőtereken. A klub évek óta az élen tanyázik a pontversenyek tekintetében, illetve az örök ranglistát is vezeti két másik masszív egyesület, a Banzai és a Stabilitás előtt.
A Stefanovics dojo, immáron három településen, Martfűn, Tiszaföldváron, illetve Budapesten várja a karatézni vágyókat. A siker titka minden bizonnyal abban a nyitottságban keresendő, mellyel a mester és az edzők (Búzás Gábor, Pető Krisztián) fogadják a jelentkezőket, a hobby sportolóktól, az ovisokon és a fogyatékkal élőkön át az élversenyzőkig.
Versenyzőik a karate szinte minden területén az élen járnak. Mindez  magas technikai, taktikai és kondícionáli képességekben nyilvánul meg. Ezek tükrében nem is csoda, hogy a Victory élversenyzői 15 fővel képviseltetik magukat a válogatottban is.

schmidt