A koronaherceg az egyetemi évekre emlékezett

Sokan kiváncsiak rá, hogyan éli a japán császári család a mindennapjait, hiszen többségünknek esélye sincs rá, hogy valaha is kapcsolatba kerüljön velük. Az egyik ilyen lehetőség a Gakusúin iskola rendezvényein való részvétel, amelyre bárki bejuthat. A szeptemberi találkozón Naruhito koronaherceg is részt vett és mesélt arról az időszakról, amikor a Gakusúin tanulója volt.


– Amikor általános iskolás voltam, a Gakusúin egyetemistái megengedték, hogy a kampuszon felállított sárkányrepülőbe üljek – idézte fel emlékeit a koronaherceg. – Egy másik alkalommal díjat nyertem egy sportvetélkedőn. Egy doboz instant curry volt…

Naruhito kisebb meglepetést okozott, amikor élete első és egyben utolsó részmunkaidős állásáról mesélt, amelyről addig senki sem tudott.

– Az egyetemi felvételi vizsgák idején részmunkaidős asszisztensként dolgoztam. Én osztottam ki a tesztlapokat a felvételizőknek és ellenőriztem igazolványukat és a fényképeket. Mivel én sosem voltam felvételizni, emlékszem, hogy mennyire komoly ábrázata volt mindenkinek. Azt már elfelejtettem, hogy mennyit, de az egyetem fizetett nekem a munkámért.

Kanda Súicsi, a császári család dolgaiban járatos újságíró így reagált a hírre: "Még sosem hallottam olyan történetet, hogy a császári család tagjai közül bárki is dolgozott volna. Naruhito koronaherceg élete nagyjából olyan volt, mint a többi egyetemistáé. Azt hiszem, azért, mert a Gakusúin, amelyben számos híresség tanul ugyanúgy kezelte, mint a többi tanulót."

Naruhito egyetemista éveiről is mesélt, elmondta, hogy "amikor az egyetemi zenetársaság tagja voltam, egy koncert után valaki belelökött egy kis kerti tóba. Ez egyfajta rituálé volt. Az egyik felsőbb éves diák kölcsönadta a ruháját, én pedig abban mentem haza."

Japan Today