A Heiszei 100 tája 2.

A Heiszei 100 tája című pályázatot a Yomiuri hirdette. Olvasók ezrei küldték be szavazataikat arról, hogy mely japán táj vagy turisztikai látványosság tetszik nekik a legjobban. Korábbi cikkünkben bemutattuk az első tíz helyezetet. Most a következő tíz tájat mutatjuk be, amit érdemes megnézni. Északról dél felé haladunk, így ebben a részben Hokkaidó és a Tóhoku-vidék szerepel.

Okhotsk úszó jégtáblái – Hokkaidó

A tél közepén Szibériából érkeznek az úszó jégtáblák az Okhotsk-tenger partjaihoz.

 

A Kusiro-láp – Hokkaidó

Az ország legnagyobb lápvidéke, ahol ritka madárfajok élnek, többek között darvak.

Asijama Állatkert – Hokkaidó

Az állatkert amiatt a show miatt lett népszerű, amely bemutatja az állatkerti lakók szokásait.

Biei hegyei – Hokkaidó

A váltakozó levendula és gabonamezők a lankás hegyvidéken lenyűgöző arcát mutatja a Daiszecu-hegységnek.

Nebuta-fesztivál – Aomori megye

Az idén augusztus 1-je és 7-e között megrendezett fesztivál az egyik leghíresebb az ilyen ünnepélyek között. A kerekeken vontatott hajókat fából készítik és ugyanazzal a színes japán papírral díszítik. A pompásan dekorált hajók belsejébe több száz égőt tesznek. A fesztiválon hagyományos Nebuta-jelmezben táncolnak, énekelnek, zenélnek a felvonulók. A népszerűsége annak is köszönhető, hogy a nézőket és kívülállókat is igyekeznek bevonni a felvonulók a táncba, bármikor be lehet állni közéjük, így igazán nagy lesz a buli.

Hiroszaki-kastély – Aomori megye

A Tóhoku-régió egyetlen épen maradt kastélya az Edo-korból. Idén ünneplik a kastély építésének 400 éves évfordulóját.

Sirakami-hegylánc – Aomori megye

A terület büszkélkedhet az egyik legnagyobb bükkerdővel a világon. Emellett a háromágú Anmon no Taki (A sötét kapu) –vízesést is érdemes felkeresni.

Hiraizumi- Iwate megye

A környék az ósúi Fudzsivara-klán birtoka volt, így történelmi emlékekben bővelkedik. A Heian-kori Csúszondzsi-templom például 800 éves, és 3000 nemzeti kinccsel rendelkezik. Az arany csarnok volt az első épület, amit Japán nemzeti kinccsé nyilvánított. Idén pályázza Japán az UNESCO-Világörökségi listára való felvételét.

Kakunodate – Akita megye

Az Edo-kori Akita-klán tulajdonában levő területen egy kisebb városrész máig Edo-korabeli házakból áll. Mostanában gyakran filmes helyszínként használják. A cseresznyefákkal szegélyezett út Japán természeti nemzeti kincsének egyike.

Jamadera-templom – Jamagata megye

A Tóhoku-vidék egyik legrégibb temploma, a hagyomány szerint Macuó Basó itt írta néhány leghíresebb haikuját.