2011-09-11-12 Japán underground a Trafóban

Contact Gonzo (JP): A néhai dobos

Tanulmányok össze nem illő, de valahogy mégis passzoló színpadi történésekre és ritmusokra

Harcosok klubja, csonttörő kontakt, japán underground

Időpont:

2011.09.11. (vasárnap), 20:00

2011.09.12. (hétfő),  20:00

Helyszín: Trafó Nagyterem (1094 Budapest Liliom u. 41.)

Jegyár: 1500 Ft / diák: 1200 Ft (Trafó bérlet érvényes)

Ez nem az, amit táncelőadásnak szoktunk hívni. Kontakt improvizáció? Utcai verekedés? Újfajta harcművészet? Ezek a japán fiúk valami egészen különös mozgásformát hoztak létre Oszaka utcáin, amellyel – idén először – bejárják Európa vezető fesztiváljait is.

A gonzó újságírást az az amerikai Hunter S. Thompson fejlesztette tökélyre, aki szakítani akart a zsurnaliszta szokásos kívülállói státuszával, hogy belevethesse magát az őt körülvevő szituációba, hogy vegyíthesse a tényeket az érzelmekkel, egy szubjektív nézőpontot kialakítva. A Contact Gonzo is erre a filozófiára épít: átélni a dolgokat, akkor is, ha ez fájdalommal és sérülésekkel jár(hat).

A fiatal japán társulat nem úgy tekint az emberi testre, mint a belső érzések kifejezésének eszközére. A test számukra önmagában létező entitás, ami az őt érő hatások, lökések hatására mozdul. A véletlen esztétikájával kísérleteznek, játszanak utcákon, parkokban ezek a nagyvárosi underground fenegyerekek, akik freestyle sportokon, parkouron, harcművészeteken nevelkedtek, és olyan filmeken, mint a Félelem és reszketés Las Vegasban.

Táncosok / Dancers: Keigo MIKAJIRI, Itaru KATO, Yu KANAI, Yuya TSUKAHARA
Dobos/ Drummer: PÁNDI Balázs

http://contactgonzo.blogspot.com/