Carolie egy amerikai tengerész feleségeként költözött Szaszebó városba, ami Nagaszaki prefektúrában található, 2006 januárjában, és férjével 2010 elejéig éltek itt. Díjnyertes blogjában élményeiről, mindennapjairól ír úgy, hogy az egyszerre szórakoztató és információgazdag - hasznos és élevezetes olvasmány minden Japán iránt érdeklődő számára:)

wordmagix.blogspot.com

 

 

Arról sokat hallani, hogy Japánban a diákok milyen rengeteg időt töltenek az iskolában és milyen sokat tanulnak - de a tanároknak sem könnyű az életük...

 

Bővebben...

 

Egy meglehetősen szerteágazó cikket olvashatunk most Carolie-től: lesz benne szó virágokról, fura feliratú pótkerékvédő huzatokról, Hello Kitty-s kocsikról és türkizkék markolókról, szezámmagról, valamint a címben ígért építkezési területekről, amik úgy bukkannak elő a rejtélyes védőborítás alól, mint a pillangók a selyemgubóból. A részleteket lásd alább :)

 

Bővebben...

 

Carolie Brekke első cikkét olvashatjátok most a Szakun! :) Carolie 2006 és 2010 között élt Japánban, írásaiból sok mindent megtudhatunk a japán hétköznapokról - most például a szelektív hulladékgyűjtés rejtelmeiről ír. Kiderül, hogy csak az újrahasznosításra alkalmas szemetet is 12 további csoportra lehet (kell) osztani, és hogy mit kell tenni például a lehullott falevelekkel - döbbenet... :)

 

Bővebben...

 
Ki van on-line?
Oldalainkat 82 vendég böngészi
Linkek