Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Godzilla turizmus-nagykövet

Godzilla annyi épületet zúzott rommá a filmvásznon, hogy Tokió Sindzsuku negyede tiszteletbeli lakossá és turizmus-nagykövetté nevezte ki.

Csütörtökön lepleztek le egy óriási Godzilla-fejet az 52 méter magas új Toho-épület tetején (a Toho az egyik legnagyobb japán filmvállalat).

Az idei év folyamán készítenek egy újabb Godzillás filmet a tízéves kihagyás után, főleg, hogy Hollywood tavalyi Godzilla-filme óriási siker volt.

Sindzsuku polgármestere, Josizumi Ken'icsi adta át a lakossági igazolást a Toho igazgatójának egy ünnepség keretében. A polgármester elmondta, Godzilla karaktere Japán egyik büszkesége.

Godzsira - a nevet a gorilla és a kudzsira-bálna szóból rakták össze. A történet szerint a Csendes-óceánon végzett nukleáris kísérletek miatt született a mutáns. Ezzel a második világháborús atombombák tragédiájára is megemlékeznek.

Az első Godzilla-film Honda Isiró rendezésében kultuszfilmmé vált.

2004-ben azt jelentették be, hogy ez az utolsó Godzilla-film, a 28. a sorban. Azonban most mégis úgy döntöttek, készítenek még egyet.

Az évek során Godzilla lerombolta a Tokyo Towert, a Rainbow-hidat, a parlamentet és számos kastélyt Japánban, illetve az amerikai változatban a Golden Gate-hidat és számos híres épületet San Francisco-ban.

Sindzsukut sem kímélte, eddig három filmben tört-zúzott a negyedben.

Japan Today

 

 

 

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 83 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek