Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek A hosszú élet titka

Mi a hosszú élet titka? Szüless japánnak és élj Japánban! 

A japán egészségügyi minisztérium adatai szerint immár a férfiak várható átlagéletkora is meghaladja a 80 évet. Egy 2013-ban született fiú várható életkorát 80.21 évre becsülik. A nők, akiknél szintén nőtt a várható életkor, még mindig világelsők: 86.61 évre számíthatnak.

 

A második leghosszabb életkorra Hong Kongban számíthatnak a nők. Hong Kong vezeti a férfiaknál a "világranglistát" 80.87 évvel. A japán férfiak csak a negyedikek Hong Kong, Izland és Svájc után.

Japan Today

 

 
Megvitat (9 hozzászólás)
Válasz: A hosszú élet titka
Aug 13 2014 03:41:07
Annyit mindenesetre tapasztaltam, hogy pl. ha 25.-én elkezdődik a haiku kurzus, este 8 óra előtt nem is vacsorázhatok, mert nálam különösen igaz, hogy "tele has nem szeret tanulni") Vacsora után már jól esik vízszintesben feküdni, este 8 óra után meg ha virrasztok, a látásomat és a hallásomat veszítem el legelőször, másnap meg kalimpál a szívem is. Ez sajnos, eléggé akadályozza a mindennapi feladataim végzését is, ezért nagyon meg kell gondolnom, hogy mikor eszem.
#5913
Válasz: A hosszú élet titka
Aug 07 2014 22:50:39
Ennyi belefér szerintem.
#5912
Válasz: A hosszú élet titka
Aug 07 2014 20:49:51
Hát, igazándiból "rendes" ételt én is csak naponta 1-szer eszem, ami általában vacsora, ebédet csak ritkán eszem, viszont ha reggel nem eszem tortát, sütit, kalácsot, vagy csokit, délelőtt 11 óra körül érzem, hogy alacsony a vércukorszintem, vagy inkább azt, hogy túl sok inzulin van a véremben. Inkább ez utóbbi igaz is lehet, mert egyszer véradáson azt mondták, hogy az azt megelőző véradáson túl magas volt a szérum inzulin szintje, és kérdezték, hogy nem gyomorrontás után mentem-e vért adni) Már csak azért sem tudnék napi 3-szor "rendes" kaját enni, mert irritábilis bélszindrómában szenvedek, ezért én is csak üres belekkel tudok keményen dolgozni. Viszont reggel kell egy kevés szénhidrát)
#5911
Válasz: A hosszú élet titka
Aug 07 2014 19:47:07
Ez nem egészen így van. A szumósok nem azért híznak meg, mert este esznek, hanem azért, mert iszonyatos mennyiségű kalóriát visznek be.
Érdemes elolvasni ezt a cikket:
harcosoketrendje.blog.hu/2012/09/16/szumodieta
Ahogy a cikkíró is írja: "20 ezer kalória naponta nem embernek való, viszont a medvék előre köszönnek."
Egy egészséges férfi napi kalóriaszükséglete kb. 2500-3000 kalória életkortól, testsúlytól, magasságtól, munkavégzéstől és sportolási mennyiségtől/típustól függően, vannak jó kis kalóraszükséglet-kalkulátorok, amivel pontosan meg lehet ezt határozni. A 20000 ennek a 6-8-szorosa. Naponta.

Az oldal amit linkeltem a Harcosok Étrendjével foglalkozik egyébként, aminek én magam is híve vagyok már egy éve, pont emiatt tűnt fel amit írtál Isaura. Az étrend lényege az, hogy naponta egyszer eszek este, általában 6-7 óra körül, de akkor azt és annyit amennyi jól esik. Most nem mennék bele az étrend részleteibe, az oldalon részletesen le van írva minden, mi-hogyan működik. Két ismerősöm is ezt az táplálkozási módot követi és mi magunk is elcsodálkoztunk, hogy mennyire jó. Nemcsak fogy az ember, hanem szálkásít is, és ami a legfontosabb, hogy sokkal energikusabbak vagyunk. Régebben próbáltam tartani magam a "szakértők" által előírt napi háromszori főétkezéshez (a testsúlyommal sosem volt baj, egyszerűen csak szerettem volna egészségesen táplálkozni) de amellett hogy idő- és pénzigényes ennyiszer enni/ételt készíteni, még jól sem éreztem magam. Nem volt jó az emésztésem, sokszor nem is kívántam az ételt, állandóan fáradt voltam, elálmosodtam evés után, egyszóval nem volt jó.
De hát kinek mi jön be. Van akinek nincs elég akaratereje, hogy kibírja a napi egyszeri étkezést, bár csak egyszer kéne megerőltetnie magát és rászoknia, utána már nem lenne gond.
A másik meg, hogy az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy miben mennyi kalória van. Napközben egy kis szendvicske, pár keksz, tejes kávé, üdítőcske... gyorsan túl lehet lépni a napi kalóraszükségletet.
A harmadik dolog amit fel lehetne hozni, az a gondolkodás. Ha valaki állandóan negatív gondolatokkal van tele mikor eszik, minden egyes falat miatt bűntudata van, az nem vezet jóra. Negatív gondolat csak negatív eredményhez vezethet. Na de ebbe már tényleg nem mennék bele, így is túl sokat írtam.
#5910
Válasz: A hosszú élet titka
Aug 07 2014 03:09:47
Te nagyon vékony vagy, Neked nem kell félned az elhízástól!) De a legjobb fogyókúra a stressz) Én tortát vagy kalácsot reggelizem, mégis 2011 novemberében fogyásnak indultam, és azóta kb. 15 kilót leadtam, mert mindig volt valami, ami miatt idegeskednem kellett) A másik meg szerintem az, hogy nem mindegy, mikor eszünk. A szumó diéta lényege is az, hogy nem reggeliznek, délelőtt edzenek, majd estefelé fogyasztják el a napi összes kalóriát, utána viszont már csak pihennek, ezért híznak meg) Ezért nem képes fogyni az Anyu barátnője sem, hiába mondogatja, hogy egész nap nem eszik semmit, csak este)
#5909
Válasz: A hosszú élet titka
Aug 05 2014 16:34:39
#5906
Válasz: A hosszú élet titka
Aug 05 2014 14:23:04
Várom a kutatást, hogy a zöldteás édességek miatt élnek sokáig. Én sok-sok-sok édességet ennék, ha kijutnék. Nem is a rizsfogyasztástól híznék, hanem a finom zöldteás jégkrémektől, koktéloktól, sütiktől
#5905
Válasz: A hosszú élet titka
Aug 05 2014 13:56:06
és ott egészséges, koleszterin csökkentett kolbászból van a kerítés
#5904
A hosszú élet titka
Aug 02 2014 04:38:05
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: A hosszú élet titka

Mert egészségesen táplálkoznak, nem híznak el, és mindig mosolyognak)És mert az udvariassági szabályok nem engedik, hogy az emberek bántsák egymást, pl. nem torkolják le azt, akinek más a véleménye, illetve nem mondják meg nyíltan egymásnak a véleményüket, ha úgy érzik, hogy ellenkezik a többség véleményével. Meg mert Japánban van becsületük az öregeknek is. A haiku kurzust vezető tanár is már 75 éves, és nem rúgják ki az egyetemről, mint nálunk a 70 éven felüli professzorokat) És nem mondják azt, mint a magyarok, hogy "a 70 évesnek már a temetőben lenne a helye") Sajnos, a buszmegállóban fültanúja voltam, amikor egy 30 év körüli nő így beszélt egy öreg néniről: "Mit pletykál? Már rég a temetőben lenne a helye!") Ha megöregszem, lehet, hogy kiköltözöm Japánba, ne nevezzenek "nyuggernek")
#5903

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 9 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 60 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek