Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek 10 városi mítosz a tokiói Disneyland-ről

A tokiói Disneyland nagyon népszerű hely, így természetes, hogy elkezdtek különböző városi mítoszok keringeni róla. Lássuk, mik ezek!

 


 

1. Van egy titkos csatornahálózat a Disneyland alatt...

...ahol már többen eltűntek, mert olyan bonyolult, hogy nem találták meg a kijáratot.

Kiderült, hogy a mítosz egy része igaz: Disneyland újabb parkjaiban tényleg van csatornahálózat, míg a legrégiebbekben földalatti pihenőszobák vannak a személyzetnek.

2. Van egy szupertitkos kaszinó a leggazdagabbaknak

A Japánban elterjedt mítosz fele igaz: bár kaszinó nincs, van egy Club33 nevű hely, amit maga Walt építtetett a magánvendégei számára. Ez talán az egyetlen hely a vidámparkban, ahol alkoholt is árulnak.

3. A Tokyo Disneyland-be menő párok szakítani fognak...

Sokan hisznek ebben Japánban, és félnek elvinni párjukat randizni. Ugyanakkor a mítosznak több olyan változata van, melyek szerint csak az első randira nem szabad elvinni párunkat, de ebben van is logika: első randin órákat várni a sorban, majd tíz perc élmény után megint órákat várni egy másik sorban finoman szólva nem a legjobb szórakozás, sőt jelentős stresszfaktor is lehet. Emellett nem tudsz mást csinálni, mint beszélgetni a randipartnereddel, emiatt már az első randin kiderülhet, ami máskor csak a sokadikra, hogy nem illetek össze.

4. Azonban ha csókolóztok a parkban, tovább fog tartani a kapcsolatotok

Persze ezt Hófehérke kastélya előtt kell megtenni az esti tűzijátékkor, de az első randin nem szabad, mert megátkoz Walt Disney szelleme.

5. Ha találsz egy Arany Mickey-t, nyereményt kapsz érte...

Azt regélik, három arany Mickey van elrejtve a parkban, melyek közül egy olyan területen, ami zárva van a nagyközönség előtt,  de ha megtalálod és szólsz valakinek a közeledben levő személyzetből, kapsz valamilyen nyereményt és megkérnek, hogy ne áruld el senki másnak a helyet.

6. A park rádióhullámmal űzi el a rovarokat és kártevőket

Feltűnt, hogy milyen kevés rovar, varjú és rágcsáló van a parkban? A park rádióhullámos védekezését ellenük sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk. Néhány mítoszvadász honlap szerint néhány Disneyland park vad macskákat ereszt el minden éjjel, hogy összefogdossák az egereket, ám ez nem túl valószínű.

7. Gyermekeket rabolnak el szervkereskedők

Egy olyan zsúfolt helyen, mint Disneyland, könnyen felüti a fejét egy ilyen városi mítosz, ám a japánoknál időről-időre újra előkerül a téma. Néhányan azt is állítják, hogy a személyzet is benne van a szervkereskedelemben és direkt félrevezetik a gyermeküket kereső szülőket...

8. Legalább egy szellem tényleg kísért a Kísértetkastélyban

Eszerint a legenda szerint sok vendég lát különböző szellem dekorációkat, amik valójában nem is léteznek. Egy történet szerint egy férfi, miután kijött a kastályból, azt mondta: az előszobában álló mozdulatlan nő volt a legijesztőbb. Valójában nincs az előszobában női szellem dekoráció.

9. Emberi maradványokra bukkantak a parképítéskor

Egy mítosz arról szól, hogy amikor a Chip és Dale részleget építették, emberi maradványokra bukkantak.

10. Legalább egy portást kirúgtak egy robot szexuális zaklatásáért

No comment.

 

http://en.rocketnews24.com/2014/02/12/12-tales-of-true-hospitality-from-japanese-hotels-and-inns/

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 82 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek