A japán bevándorlási törvény módosítását a felsőház is elfogadta júniusban, így a magasan képzett külföldiek a mostani tíz év helyett már három év után örökös letelepedési engedélyt kaphatnak.

 

A kormány elsősorban az IT-szakembereket, mérnököket, egészségügyi dolgozókat, kutatókat és tudósokat szeretné a Japánban történő munkavállalásra buzdítani. A kérvényezők éves jövedelmét és iskoláit, szakképzettségét veszik majd figyelembe a státusz megadásakor.

A sikeres jelentkezők házastársai is dolgozhatnak, illetve kivihetik magukkal szüleiket és háztartásvezetőiket is.

Abe Sinzó miniszterelnök azt reméli, a 2020-as tokiói olimpiáig sok szakember érkezik a törvénymódosításnak köszönhetően Japánba. A Toranomon és a Sinagava kerületekben már most jelentős beruházásokat hajtottak végre, hogy azokat IT-központokká alakítsák és ösztönözzék a külföldi cégeket a "beköltözésre".

Japan Today

 

 

 
Megvitat (5 hozzászólás)
Válasz: Bevándorlási törvény módosítása
Jul 09 2014 03:52:10
Persze, lehet, mert a kínaiak egyrészt, közel vannak, másrészt pedig azokkal vannak legrosszabb viszonyban.
#5887
Válasz: Bevándorlási törvény módosítása
Jul 08 2014 19:49:34
Tűntettek is? Bár érthető, féltik a helyüket. Azt olvastam/halottam valahol, hogy a kíni bevándorlóktól tartanak. De mivel magasan képzett embereket várnak, nem hiszem, hogy nekik szólna az engedmény.
#5886
Válasz: Bevándorlási törvény módosítása
Jul 08 2014 16:17:20
Jó hír, de a Tanulótársam, aki most jött haza 3 hónapos japán útjáról, mesélte, hogy a japán lakosság körében nagy felháborodást keltett az új bevándorlási törvény, több tüntetés is volt, és mindenütt azt kiabálták a tüntetők, hogy "gaijinok, takarodjatok") Szóval, ha nem turistaként, hanem munkavállalóként tartózkodik az ember külföldön, és ez nemcsak Japánra vonatkozik, korántsem rajongják körül úgy, mintha turistaként tartózkodna ott. Mert itt is a pénz beszél: a turisták fizetnek mindenütt, a munkavállalóknak meg fizetés jár, ilyen egyszerű a dolog) A következő lépés már csak az lehet, hogy egy szép napon a japán "gai" szónak is ugyanolyan pejoratív jelentése lesz, mint a héber "gai" szónak) Ez utóbbi szintén azt jelenti, hogy "külföldi", pontosabban: "más népből való, nem zsidó". De még akkor is a japánok maradnak jobbak, mert a japánok saját magukra is mondják, hogy "gaijin", ha külföldön tartózkodnak, míg a zsidók sehol nem mondják magukra, hogy "gai". Sőt, van egy reggeli áldás is, amely így szól: "Áldott legyen az Örökkévaló, hogy nem teremtett gainak")
#5885
Válasz: Bevándorlási törvény módosítása
Jul 07 2014 09:21:46
#5882
Bevándorlási törvény módosítása
Jul 06 2014 14:09:06
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Bevándorlási törvény módosítása

Micsoda jó hír!
#5879

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 5 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 65 vendég böngészi
Linkek