Élménybeszámolók - Jo újra Japánban

Keddtől szombatig Tokióba mentünk.

 

Kedden fél 8-kor indultunk ki a reptérre (repülővel mentünk Oszakából Tokióba).

A vécéfülkében tévé szórakoztat

Tanár nem jött velünk. A reptéren gyorsan béreltem egy mobilt (csak a bankkártyámat kérték el, de még mindig nem vonták le a pénzt, kicsit kezdek aggódni). A Starflyer nevű légitársasággal utaztunk, a repülőgép teljesen fekete volt. Kicsit morbid.

Viszont az unalmas biztonsági videó helyett egy nindzsa-témás, érdekes videót adtak le.

http://www.youtube.com/watch?v=knN_L62vTIw

1 óra 15 perc múlva landoltunk a tokiói Haneda reptéren. Minden napra kaptunk napijegyet, amit a reptértől sajnos nem lehet használni. A monorail-t választottuk. Majdnem olyan jó volt, mint a Yurikagome-vonal.

Kb. 50 perc alatt értünk Jocujába, ahol a szállásunk volt. Az állomáson egyből találtunk egy alma-automatát.

A Tokyu Stay Yotsuyában szálltunk meg, nekem nagyon tetszett. Apartment-hotel, olyan, mint egy társasház apartmentekkel. Volt minikonyha, mosógép, lehetett kölcsönkérni vasalót. Miután lecuccoltunk, a szomszéd épület aljában levő kis étteremben ettünk.

Kiválasztod az ételt, bedobod a pénzt, kijön a jegy, amit odaadsz a pultban álló pincérnek...

...leülsz, és ha szólnak, érte mész a pulthoz...

...és eszel! Ez tonkacu-don.

Ezután a Bonjinsha kiadóba mentünk. A Bonjinsha adja ki például a Minna no Nihongo-t, de itt a lista a könyvekről, amiket forgalmaznak.

 

A betuszkoló ember is készenlétben állt

Először a kiotói metróban láttam ilyen biztonsági kapukat. Úgy hallottam, azért vannak, hogy az öngyilkosjelöltek ne tudjanak a vonat elé ugrani

Ilyen érintőképernyős italautomatát már láttam Ómijában...

...ilyet viszont nem, hogy néha az időjárásjelentést is mutatja

Szerdán délelőtt a tokiói magyar nagykövetségre mentünk, aztán ebéd után a Sumitomo-ba megköszönni a lehetőséget, mivel ők voltak a program (és a Japán-Magyar Együttműködési Fórum?) legnagyobb támogatói. 

A Sumitomo épületei

Útközben láttuk a távolban a Sky Tree-t is

Este Oszaka P-vel és barátjával, D-vel találkoztam. Jött velünk A és egy otthon megismert japán ismerőse is. Sibuján találkoztunk Hacsikónál, és a kecskekávézóba mentünk.

Annyira nem nagy szám: a kávézón kívül van egy ketrecben két kecske, de mivel esett az eső, éppen csak a fejük látszott ki. Bent a kávézó semmi extra. Ittunk 600 jenért egy pohár sört, aztán megindultunk az OP által ajánlott helyre. Elfogyott a cigi, és A-tól láttam egy cselt: a cigiautomata melletti bárban a pultostól elkérte a TAPCO-kártyát. /A cigiautomaták csak ezzel a kártyával működnek, ami igazolja, hogy elmúltál 18 éves, de csak a városházán igényelhető./ 

Útközben láttunk egy fugu-éttermet:

Ilyen, amikor fel van fúvódva...

...és ilyen, amikor nincs. Vagy ez nem is fugu? Hol vannak a tüskéik?

Egy igazi csehó (japán csehó), nagy terekkel, bent dohányzással. Itt 280 jen volt egy korsó, de valamiért aznap csak 120 jen. Ki volt írva, hogy aki meghagyja a sörét, az a teljes árat fizeti, így hát nem hagytuk meg :).

 
Megvitat (5 hozzászólás)
Válasz: 8.
Aug 22 2013 12:36:15
És milyen korosztályban, milyen okok miatt követik el a legtöbb öngyilkosságot?
#5707
Válasz: 8.
Aug 22 2013 10:26:29
De, 20 év a korhatár, csak automatikusan 18-at írtam.
Így van, a családnak kell fizetni, ha vonat elé ugrasz, ez sokakat visszatart, de nem mindenkit. Én akárhányszor kint voltam, legalább egyszer volt olyan, hogy késtek a vonatok "személyi sérülés" miatt.
#5705
Válasz: 8.
Aug 19 2013 10:09:08
Hát, aki valóban öngyilkos akar lenni, az szerintem is megoldja másképpen, ha nincs lehetősége, vagy nem akar vonat vagy metró elé ugrani.
#5700
Válasz: 8.
Aug 19 2013 09:30:57
Annó olyasmit olvastam, hogyha vki öngyilkos lesz, metró elé veti magát, akkor a családjának kell állni a takarítást meg a fennakadásból következő pénzkiesést és egyéb kellemetlenségeket. Ezért nem ugranak a metró elé. Nem akarnak a családjuknak ilyen többletköltséget.
#5699
8.
Aug 19 2013 07:11:13
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: 8.

Japánban olyan sok az öngyilkos, hogy még erre is így oda kell figyelni?
Ott is 18 éves kortól lehet dohányozni? Nem csak 20 éves kortól?
#5698

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 5 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 85 vendég böngészi
Linkek