Élménybeszámolók - Jo újra Japánban

Vasárnap Kóbéba mentem Kóbe G-vel ebédelni. Ugyanazt a bérletet használtam, az első állomáson a kapu felismerte, hogy ez a második nap.

Kóbe még mindig a kedvenc helyem (bár Udzsi is nagyon tetszett): van tenger, hegy, erdő, élhető, nyüzsgő, multikulturális város, európai gyökerek és sok érdekes hely.

 

Kis keresgélés után megtaláltuk egymást. Egy tökjó szusiétterembe vitt, ami állítólag lánc, de még nem láttam máshol.

Ebéd alatt G. ajánlott egy nagyon jó helyet: Maiko-kóen az Akasi-óhasi lábánál (ami összeköti a főszigetet Avadzsi-szigettel), naplementekor állítólag aranyban úszik minden. Hát ez nagyon jól hangzott. G. megtervezte az utat is, ha ott megnézem a naplementét, visszafele kicsit necces az út, mert kevés vonat van és az utolsó vonatokat kellett elkapnom.

Ebéd után még felkísért északra, Kitano-csóba, ahol a külföldi (európai) kereskedők házai (idzsinkan) állnak.

A Starbucks is egy régi európai épületben van

 

Miután körülnéztem, célirányosan a Tokyu Hands-be indultam Shirokuma nyári sálat venni. Útba ejtettem az Ikuta-szentélyt, amit Dzsingú császárné építtetett 204-ben.

Lehet, hogy amiatt sikeres a Hanshin Tigers, hogy szakét ajánl fel a szentélynek?

Miután beszereztem a nyári sálat, mászkáltam kicsit a kínai negyedben, aztán a kikötő felé indultam.

Útközben vettem észre, hogy valószínűleg neccsúsó-t (hőgutát) kaptam. A negyven fokban, óriási páratartalomban elkezdtem szédülni. Beültem hűsölni és pihenni egy Mekibe, aztán tovább mentem a kikötő felé.

A kikötőben található a Meriken-Park, mely emléket állít az 1995-ös Hansin-földrengésnek és itt található Kóbe egyik szimbóluma, a Kóbe-torony, illetve a Kóbei Tengerészeti Múzeum.

Éppen valamilyen kisebb macuriba csöppentem. Aztán óriási zuhé kerekedett, az esernyőm tönkrement, egy kis jégkása-árusító pavilon alá invitáltak a helyiek az eső ellen. Amikor kezdett alábbhagyni, visszaindultam a városba.

Elfáradva és megázva úgy döntöttem, nem megyek el a Maiko-kóenbe, inkább visszaindultam az állomásra, hogy még emberi időben hazaérjek. Útközben belefutottam egy Loft-ba is, ami az egyik kedvenc áruházam, így körülnéztem ott is.

Hazafelé még sétáltam kicsit Nambán, Oszaka egyik nyüzsgő negyedében.

 

A Kairaku Honten híres mozgó rákja

A leghíresebb kabuki-társulat, a Sócsikuza színháza

A Dótombori bejárata

Hétfőn volt az Umi no hi, a Tenger napja, szerencsére szünet. Egész nap esett az eső, úgyhogy pihentünk, mostunk és készültünk a tokiói útra, illetve este karaokéztunk egyet.

 

 
Megvitat (3 hozzászólás)
Válasz: 7.
Aug 19 2013 04:42:43
Igen. A törökök pl. forró almateát, az arabok pedig forró mentateát isznak. Állítólag ha hideget iszunk hőségben, csak pillanatnyilag hűsít, utána azonban még jobban izzadunk)És az is igaz, hogy pl. mínusz 20-30 fokos fagyban a fagylalt a legjobb, mert ha forrót iszunk, csak pillanatnyilag melegít, de utána még jobban fázni fogunk. Szibériában télen fogyasztják a legtöbb fagylaltot. Én is ettem már fagyit 1986/87 telén, amikor nálunk is mínusz 30 fok volt, mert akkor nem kellett sorba állnom fagyiért)
#5697
Válasz: 7.
Aug 18 2013 08:20:11
A Shirokuma sálat nem teszteltem, mert nem magamnak vettem. Az egyik osztálytársam is megkért, hogy vegyek neki, ő amikor kipróbálta nem volt vele teljesen elégedett. Hiába van benne ilyen-olyan speciális anyag, hamar kiszárad, és csak akkor enged ki magából egy kis vizet, ha szél éri, de sajnos nem fújt a szél.
Az is baj volt, hogy én meg napi három liter vizet megittam, és kiürültek az ásványi anyagok a szervezetemből. A PocariSweat-et ajánlották, ionos-ásványos sportital, hogy azzal pótoljam, úgyhogy napokig azt ittam és helyrejöttem.

A forró tea tényleg hűsít nyáron?
#5696
7.
Aug 18 2013 05:19:26
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: 7.

És a shirokuma sál sem segített a hőguta ellen? Én bizony, még a két héttel ezelőtti csütörtöki itthoni 40 fokban is rosszul éreztem magam! Ez persze minden bizonnyal pszichoszomatikus eredetű necchúshó volt, mert éppen aznap tudtam meg, hogy többé nem tanulhatok munkaidő alatt. Ezt ugyanis nem személyesen a tisztifőorvos közölte velem, hanem a közvetlen főnököm. A tisztifőorvos csak megnézte, hogy mit olvasok/tanulok, és csak annyit mondott, hogy "persze, itt van erre is idő". A főnökömnek viszont azt mondta, hogy "micsoda dolog az, hogy munkaidő alatt mással foglalkozni", és én nagyon nem szeretem, ha bárki a hátam mögött teljesen mást mond, mint a szemembe. Szóval, mentem hazafelé délután a pszichológusi rendelőmből, és úgy alakult a programom, hogy egy buszmegállóval előbb le kellett szállnom a buszról. Tulajdonképpen a győri Szentlélek templomnál lévő temető kerítése mellett kellett végiggyalogolnom a tűző Napon 40 fokban, és jobban megszomjaztam, mint amikor a Szaharában gyalogtúráztam, és nem volt nálam innivaló, mert én csak a forró teát szeretem, ezért nem szoktam magammal vinni sehová sem innivalót. Mire hazaértem, már majdnem a kiszáradás veszélye fenyegetett, aztán az volt az első, hogy főztem magamnak teát, és 3 pohárral is ittam belőle)
#5695

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 3 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 93 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek