Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Robot-szerető

Láttátok a Zettai Kareshi című doramát? Egy robotról szól, akit arra programoztak be, hogy tökéletes párja legyen az őt megrendelő hölgynek. A sorozatban a robot tényleg beleszeret a lányba, és a szerelme meghaladja a programot, emberivé teszi. A sorozat nagyon romantikus, de a valóság elképesztő: japán tudósok tényleg kifejlesztettek egy ilyen robotot.

 

A Topekas News szerint Dr. Rakahasi Akito professzor vezetésével 2010-re készült el az első prototípus. A robot felsimeri a társa érzelmeit és reagál rájuk. Tud ölelni, csókolni és misszionárius pózban szeretkezni. Néhány egyszerű mondatot is tud mondani, de leginkább állathangokon kommunikál: kukorékol, ha izgatott, ugat, ha mérges és nyávog, ha szomorú.

Első tesztalanya egy emberformájú bábu volt. Miután semmilyen reakciót nem tudott kiváltani belőle, órákon keresztül ölelte és kérdezgette tőle, hogy minden rendben van-e. Amikor elvették tőle a bábut, bekapcsolt a "hiány-algoritmus": szakadatlanul azt kérdezte a tudósoktól, hogy mi van a bábuval és hova ment. Kicsit ijesztő is volt, hogy milyen intenzíven és milyen sokáig hiányolja "társát".

A következő prototípusnál már egy embert, az egyik gyakornokot vetették be. A fiatal lánynak azt az utasítást adták, hogy kezdjen el "járni" a robottal. Egy idő után a robot már maga kezdte felvenni a testi kontaktust a lánnyal: ő kezdeményezte az ölelést és csókot, sőt megpróbálta "megdönteni" a lányt.

Egy nap, mikor a lány ki akart menni a szobából, elállta az útját, szorosan ölelve tartotta és le akarta dönteni a földre. A kétségbeesett lány hívta a feletteseit, akik az utolsó pillanatban kikapcsolták a robotot.

A tudósokat elképesztette ez az "agresszív szerető"-mód, és elismerték, hogy egyelőre nem úgy működik a robot, ahogy tervezték.

Még egy nagy probléma van a robottal: azt tekinti társának, akit először meglát.

TopekasNews

 

 

 

 

 
Megvitat (2 hozzászólás)
Válasz: Robot-szerető
Aug 14 2013 18:51:59
#5694
Robot-szerető
Aug 14 2013 03:50:04
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Robot-szerető

A következő lépés olyan robot kifejlesztése lesz, amilyent Köbüki küldött a Mézga családnak, és amely fenékbe billentette Paulát, amikor azt mondta, hogy "miért nem a Hufnágel Pistihez mentem feleségül")
#5693

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 2 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 69 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek