Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Egy Kennedy-lány lesz az USA tokiói nagykövete?

John F. Kennedy lányát, az 56 éves Caroline Kennedy-t jelölte meg Barack Obama az USA japán nagykövetének. Ha kinevezik, akkor ő lesz az USA első női nagyköve Japánban.

Caroline Kennedy.PNG

Forrás: wikipedia.org

Caroline Kennedy nagypapája korábban Nagy-Britanniában, nagynénje pedig Írországban volt amerikai nagykövet. A jogi végzettségű Caroline korábban nem vett részt aktívan a politikában: felmerült, hogy indulna Clinton megüresedett New York-i helyéért 2008.ban, később Barack Obama vatikáni nagykövetként szerette volna látni, de ezek az elképzelések nem valósultak meg aztán. Viszont a sikerlistákon szereplő könyveket írt családjával, édesapjával kapcsolatban, és társszerzője két, a szabadságjogokról a kilencvenes években megjelent kötetnek. Emellett sok civil és karitatív szervezet  tagja, szószólója, illetve elnöke.

Nincs különösebb tudása vagy tapasztalata Japánnal kapcsolatban, de az elemzők szerint korábban is előfordult már, hogy az USA viszonylag tapasztalatlan, de komoly kapcsolatokkal rendelkező "nagy neveket" küldött Japánba. Caroline Kennedy jó kapcsolatban van az amerikai elnökkel és családján keresztül sok más vezető politikussal is, ez pedig a japánok szerint is az ő érdekeiket szolgálná. Thomas Berger, a Bostoni Egyetem nemzetközi kapcsolatok tanszékének professzora szerint az is Caroline pozícióját erősíti, hogy sikeres, befolyásos politikusként modellként szolgálhatna a tradicionális nemi szerepeket megkérdőjelező japán nők számára

Barack Obama július 24-én jelentette be hivatalosan, hogy őt szeretné a jelenlegi japán nagykövet, John Roos helyére jelölni. A kinevezéshez Japán hozzájárulna, de azt a szenátusnak kell majd megerősítenie.

Mainichi

 
Megvitat (3 hozzászólás)
Válasz: Egy Kennedy-lány lesz az USA tokiói nagykövete?
Jul 29 2013 03:55:44
Én Marokkóban tapasztaltam ezt egy kihelyezett idegenvezetőnél, aki semmi hajlandóságot nem mutatott arra, hogy megtanuljon arabul, mondván, hogy "mindenki beszél franciául is") Egy amerikai nagykövetnek pedig még azért sem kell semmi erőfeszítést tennie, hogy angolul tudjon, hiszen anyanyelve az angol)
#5668
Válasz: Egy Kennedy-lány lesz az USA tokiói nagykövete?
Jul 28 2013 13:31:54
Az hogy most nem tud japánul nem is annyira gáz. De az, hogy már 7-10 éve nagykövetek egy országban, és nem beszélik a nyelvet… Ássák el magukat!
#5667
Egy Kennedy-lány lesz az USA tokiói nagykövete?
Jul 27 2013 19:46:14
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Egy Kennedy-lány lesz az USA tokiói nagykövete?

Nem is tud japánul, és mégis nagykövet lesz?) Én még azért is mérges szoktam lenni, ha egy idegenvezető nem beszéli az ország nyelvét, amelyben idegenvezetést folytat! Pl. hallottam, hogy Japánban egy magyar idegenvezető azt mondta az utasoknak, hogy "a Fuji hegyet azért nevezik Fujisan-nak, hogy a tiszteletüket fejezzék ki iránta") No, szerintem ez még viccnek is rossz!)
#5666

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 3 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 129 vendég böngészi
Linkek