Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Villámgyors fűnyíró a Hondától

A Honda egy versenyautó sebességű fűnyírót fejlesztett ki a Top Gear (a magyar adókon Csúcsmodellek címen futó) sorozat kérésére. A fűnyíró négy másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, miközben a füvet is lenyírja.

 

A műsor készítői azért a Hondát kérték fel a feladatra, mert a tokiói székelyű cég értékesíti a világon a legtöbb motorbiciklit, és a fűnyíróba egy ekkora motort szántak az ötlet kitalálói. A Honda mérnökei szívesen vállalták a kihívást, és meg is feleltek az elvárásoknak: az elkészített fűnyíró maximális sebessége 200 km/óra, és pengéi percenként négyezres fordulatszámmal nyírják a füvet.

Egy vicces videó a remekműről:

Ami viszont talán még az eddigieknél is meglepőbb: Angliában 1973 óta rendeznek fűnyírós gyorsasági versenyeket - az elsőn mindjárt 80 "jármű" vett részt. Sőt, azóta már egy non-profit egyesületbe is szerveződtek a sport szerelmesei (British Lawn Mower Racing Association). Évente több bajnokságot is rendeznek, az idei világbajnokság augusztus 10-én lesz. A szervezet által rendezett legnépszerűbb esemény viszont talán nem is ez, hanem a 12 órás, állóképességet tesztelő verseny, ami szombat este nyolctól vasárnap reggel nyolcig szokott tartani.

A Honda most kifejlesztett fűnyírója ezeken a versenyeken nem indulhat, mert a társaság szigorúan szabályozza, hogy hány és milyen módosításokat lehet elvégezni a fűnyírókon, és a Honda gépe ebbe már nem fér bele.

Akit érdekel, itt olvashat még a társaságról:

http://www.blmra.co.uk/

 
Megvitat (1 hozzászólás)
Villámgyors fűnyíró a Hondától
Jul 27 2013 06:01:57
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Villámgyors fűnyíró a Hondától

Hát ez tényleg meglepő...mármint hogy versenyeznek fűnyíróval.....bár megjegyzem, hogy az én hondám 3,6mp alatt van 100-on, és 200km/h-nál még csak negyedikben vagyok és hat sebességes...igaz, hogy csak 2 kereke van és füvet nem nyír...bár azt is meg kell jegyeznem, hogy füvet is nyírtam már vele akaratomon kívül...
#5661

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 1 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 125 vendég böngészi
Linkek