Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Milliós kártérítés az alkalmazott megalázásáért

Egy most 61 éves japán eladónő beperelte korábbi munkáltatóját, a kozmetikai termékeket kínáló Kanebo Cosmetics-et, amiért egy vállalati tréningen jósnőjelmezt és nyuszifüleket kellett viselnie azért, mert nem tudott annyi terméket értékesíteni, amennyit a vállalat célként kitűzött.

2009-ben a többi dolgozó motiválása és elrettentése érdekében a nőnek egy tréningen kellett a nevetséges jelmezeket felvennie. A főnökei még képeket is készítettek róla, azokat beépítették a vállalati tréningek anyagába, és mutogatták a többi alkalmazottaknak, hogy tudják, hogy mi vár rájuk, ha nem teljesítenek jól.

Első fokon a nő megnyerte pert, de a kért 3,3 millió jen helyett csak 220.000 jent ítéltek meg neki. A bíróság szerint ugyanis az alkalmazottat technikailag nem kényszerítették, hogy vegye fel a jelmezeket, de a bíróság azt is elismerte, hogy adott körülmények között nagyon nehéz lett volna azt visszautasítani. Végül a hölgy és a Kanebo Cosmetics peren kívül egyeztek meg egymással egy nagyobb összegben, a vállalat bocsánatot kért és megígérte, hogy többet ilyen eset nem fog náluk előfordulni.

(Rájár a rúd egyébként a cégre, mert a megegyezésről szóló hír másnapján jelentették be, hogy 54 kozmetikai terméküket bevonják, mert bőrirritációt okoztak, és arra kérték a vásárlóikat, hogy ne használják tovább a már megvásárolt termékeket. A cég úgy becsüli, hogy a termékvisszahívás körülbelül ötmilliárd jen veszteséget fog nekik okozni.)

Mainichi Shinbun

 

 

 
Megvitat (1 hozzászólás)
Milliós kártérítés az alkalmazott megalázásáért
Jul 14 2013 12:41:30
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Milliós kártérítés az alkalmazott megalázásáért

Ez sajnos, így van az üzleti életben: vagyis aki olyan helyen dolgozik, ahol bármit el kell adni, bizony, még azért is felelős, ha a megrendelt árukat nem tudja eladni! A gyógyszerész unokatestvérem járt így 2 évvel ezelőtt: a faluba, ahol dolgozik, új orvos érkezett, aki sokkal kevesebb és kevesebb fajta gyógyszert ír fel a betegeknek, mint az előző orvos, ezért aztán a leltár alkalmával több mint 1 millió Ft értékű lejárt gyógyszert kellett kidobniuk. A tulaj pedig az unokatesómat tette felelőssé: azt mondta neki, hogy örüljön, ha nem neki kell megfizetnie a kidobott 1 millió Ft-ot. Unokatesóm aztán a következő leltárig egyfolytában azon idegeskedett, hogy vajon megfizettetik-e vele. Nem kellett semmit sem fizetnie, de a nagy stressz miatt 1 év alatt 10 kilót fogyott, és teljesen megőszült!
#5629

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 1 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 109 vendég böngészi
Linkek