Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Az anyák helyzete Japánban

A Save the Children nevű nonprofit szervezet az egész világon felmérést folytatott, és rangsorolta az országokat aszerint, hogy milyen az anyák helyzete.

 

A felmérés 176 országot vizsgált 5 kérdés alapján, kezdve a politikai intézkedésekkel, jogokkal, stb.

Japán a 31. helyen áll.

A listát a három skandináv ország vezeti: az első Finnország, a második Svédország, a harmadik Norvégia.

Japán 4 kérdésben, jó pontokat kapott, ám a nyolc legfejlettebb ország közül itt a legalacsonyabb a női parlamenti képviselők száma (kb. 10%), ami jelentősen hátraszorította a listán.

A nemzetközi szervezet japán irodájától Horie Jumiko így vélekedik: "Azt mondják, Japánban nagyon kevés lehetősége van egy nőnek arra, hogy a politikában résztvehessen. Előre kell mozdítani az anyák és gyermekek érdekében történő politizálást."

Magyarország az 53. helyen áll.

 

NHK

http://www.savethechildren.org/site/c.8rKLIXMGIpI4E/b.8585863/k.9F31/State_of_the_Worlds_Mothers.htm?msource=wenlpstw0513 

 

 
Megvitat (1 hozzászólás)
Az anyák helyzete Japánban
May 12 2013 04:59:28
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Az anyák helyzete Japánban

Ezek szerint Magyarország még rosszabb helyzetben van, mint Japán) Pedig még ma is szerintem Magyarország az, ahol a nő is építhet karriert. Pl. a német nők sem képesek megérteni, hogy a magyar nőknek miért nem elég 1 diploma) Egy volt osztálytársam pedig Szicíliába került kihelyezett idegenvezetőnek, ahol férjhez is ment, de azóta az anyós és az após nem nézi jó szemmel, hogy miért nem hagyja abba a munkáját, és miért nem szenteli egész életét a háztartásnak és a gyereknevelésnek. És úgy tudom, hogy Japánban is csak addig illik dolgoznia a nőnek, amíg szingli)
#5571

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 1 bejegyzés)