Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Országos szintfelmérő

A héten 2 millió 300 ezer diák vett részt az országos szintfelmérő teszten. Az általános iskola hatodik osztályosai és az alsó középiskola harmadik osztályosai adtak számot tudásukról japán nyelv és irodalomból, illetve matematikából.

 

Az előző szintfelmérő nem országos volt, hanem az Oktatásügyi Minisztérium választotta ki az iskolákat. Azokból az eredményekből az tűnt ki, hogy a mindennapi életben nem tudják alkalmazni az iskolában megszerzett tudást.

A minisztérium idén első alkalommal végzett a szülők körében felmérést a háztartások jövedelméről, az iskoláztatási költségekről, illetve az oktatással lapcsolatos gondolataikról. A válaszokat össze tervezik vetni a gyerekek tanulási képességeivel.

Az eredményeket augusztusban jelentetik meg. A teszt és a felmérés eredményei által igyekeznek az oktatást jobbá tenni.

NHK

 

 
Megvitat (1 hozzászólás)
Országos szintfelmérő
Apr 26 2013 05:41:04
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Országos szintfelmérő

Akkor hasonló a helyzet, mint nálunk. A magyar nyelvben nincsenek kandzsik, mégis sajnos, Magyarországon rengeteg a funkcionális analfabéta!
Japánban lehet, hogy nem ezért nem boldogulnak a mindennapi életben, hanem talán azért, mert a japán diákokkal magoltatnak, a lexikális tudásra helyezik a hangsúlyt. Pl. betéve tudniuk kell írók, költők és más híres emberek életrajzát, évszámokkal együtt. Amikor a tavalyi győri japán Tanárnővel Nacume Szószeki életrajzát tanultuk, azt akarta kérni tőlünk, hogy már az órán írjuk le valamelyik magyar híres ember életrajzát, és bizony, nagyot égtünk, mert nem a japán nyelvtudás hiánya volt az oka annak, hogy senki sem volt képes egyetlenegy magyar híres ember életrajzát sem emlékezetből évszámokkal együtt leírni, hanem magyarul sem tudtuk volna leírni!)
#5567

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 1 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 118 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek