Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Letartóztatások lehallgatások nyomán

A japán rendőrség 59 embert vett őrizetbe a tavalyi évben lehallgatások során szerzett információk alapján. Egy 2000 augusztusában hatályba lépő törvény alapján a rendőrségnek jogában áll telefonbeszélgetéseket lehallgatni, ha ez szükséges, de ilyen jellegű tevékenységéről minden évben be kell számolnia a parlamentben.

 

 

A 2012-es évben összesen 9.028 beszélgetést hallgattak le a rendőrök, ezek alapján 39 embert tartóztattak le. További húsz embert a tavaly előtti lehallgatások nyomán vettek őrizetbe, legnagyobb számban drogkereskedésre és csempészésre derült fény, három esetben fegyverhasználattal, egy esetben pedig emberöléssel kapcsolatos bűnügyek derültek ki a lehallgatások során.

The Daily Yomiuri

4

 

 
Megvitat (1 hozzászólás)
Letartóztatások lehallgatások nyomán
Feb 10 2013 05:35:19
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Letartóztatások lehallgatások nyomán

2012. márciusától itt Magyarországon is minden egyes telefonbeszélgetést, sms-et, és interneten történő megnyilvánulást rögzítenek, bűnmegelőzés céljából) Ezért aztán olyan dolgokat, amelyek nem tartoznak senki másra, legcélszerűbb postai úton zárt borítékban küldött levélben megosztani barátainkkal) Az emberek egyébként is leszoktak már a postai úton történő levelezésről, a kézzel történő írásról pedig pláne! Sok japán levelezőtársam közül CSAK KETTEN vannak olyanok, akik kézzel írt leveleimre szintén kézzel írt levelekkel válaszolnak!)
#5468

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 1 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 101 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek