Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Elálló fogak direkt? Új divat Japánban!

Egy Kiskegyed-cikkre szeretnénk felhívni a figyelmeteket: eszerint "Japánban jelenleg éppen a "vámpírfog" a divat a fiatal lányok körében: elálló szemfogakat csináltatnak maguknak, amelyek sok japán férfi szemében "kislányosan aranyos" megjelenést kölcsönöznek nekik. A cuka-jaeba (elálló műfogak) néven illetett divatőrület egyik fő oka, hogy az elsöprő népszerűségnek örvendő AKB48 popcsapat egyik énekesnője - de számos más japán híresség, köztük Maszako hercegnő és egy közismert tévébemondó is - hasonló fogsorral büszkélkedik, a fiatal lányok pedig utánozni akarják idoljaik általuk vonzónak tartott kinézetét.

A vámpírfogak iránti kereslet megnövekedésével számos tokiói fogorvosi klinika az interneten 30-50 ezer jenes (mintegy 75-125 ezer forintos) áron kezdte el hirdetni az egészséges fogsor ilyetén "korrigálását", amely során porcelánból vagy műanyagból készült toldást erősítenek a szemfoghoz. Sőt egy klinika odáig ment, hogy TYB48 (cuke-jaeba 48) néven vámpírfogú lányokból álló popegyüttest indított a beavatkozás népszerűsítése céljából. Első kislemezük a Megharaphatlak? címet viseli.

 

 
Középiskolásoknak olcsóbb!

"A jaeba pajkosan aranyos megjelenést kölcsönöz a lányoknak, és olyasféle szépség, amely egyedien japán..." - mondta az Excite magazinnak a TYB48-at menedzselő klinika vezetője, Maszuoka Taró. Klinikája középiskolásoknak diákigazolványuk felmutatása esetén 50 százalékos kedvezményt kínál, és levehető szemfogtoldást is árusít azok számára, akik attól tartanak, hogy hamar kimegy a divatból a vámpírfog. Abban a legtöbben egyetértenek, hogy a japán divat és popkultúra egyes, korábban Kelet-Ázsiát és a nyugati országokat meghódító újdonságaitól eltérően a vámpírfogak iránti őrület vélhetően nem fog túlgyűrűzni a szigetország partjain."

 

Forrás: www.kiskegyed.hu

 

 

 
Megvitat (1 hozzászólás)
Elálló fogak direkt? Új divat Japánban!
Feb 05 2013 12:55:23
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Elálló fogak direkt? Új divat Japánban!

Nekem is "gótikus" szájpadlás miatt előreállnak a fogaim, de az iskolafogász ennek egyáltalán nem örült. Azt mondta, hogy úgy nézek ki, mint az ősember) A fogszabályozót meg nem bírtam megviselni.....
#5467

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 1 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 31 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek