Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Sky Tree vs. kormoránok

Úgy tűnik, Tokió büszkesége, a 634 méter magas Sky Tree nemcsak az emberek, de a kormoránok körében is nagy nészerűségre tett szert.

A tokiói Sky Tree üzemeltetőinek komolyan meggyűlt a baja a fekete halászmadarakkal, melyeknek december közepe óta pont a torony déli oldalán található bejárat feletti hosszú, keskeny kiszögellés lett a kedvenc pihenőhelyük.

Forrás: mainichi.jp

 

Az ok egyértelmű: a déli oldalt csak pár méter választja el a Kitadzsikken folyótól.

Nem annyira a madarak a zavaróak, hanem a potyogó madárürülék állandó fenyegetése és a végtermék, melytől már fehér az útszakasz. December közepétől az üzemeltetők az alábbi megoldást választották: élő hirdetőtáblákat helyeztek el, melyek figyelmeztetik a látogatókat, hogy vigyázzanak a madarak potyogtatására.

Forrás: mainichi.jp

Természetesen nem hagyhatták ennyiben a helyzetet. Decemberben egy olyan folyadékkal vonták be a kiszögellést, ami kellemetlen a madarak számára, ám ez nem hozott eredményt.

Január közepén vékony dróthálóval vonták be a szakaszt, hogy megakadályozzák az úszóhártyás madarak pihenését. Azóta csak néhány madár jött a napi minimum negyven helyett, szóval egyelőre úgy tűnik, hatásos az intézkedés.

Az üzemeltetők még azért aggódnak, mi lesz, ha ehhez is hozzászoknak a madarak és nyáron bűzleni fog a járda a madárürüléktől.

Mainichi

 

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 66 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek