Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Támogatják a felvételizőket

Az egyetemi felvételik idején sok tokiói hotel és egyéb szállás apró figyelmességekkel kedveskedik a Tokióba érkező felvételizőknek.

 

Csak a Csijoda kerületben 18 egyetem van, köztük olyan híres intézmények, mint Ocsanomizunál a Meidzsi Egyetem, Kandánál a Japán Egyetem vagy Icsigajában a Tokiói Természettudományi Egyetem. 

Sok diák érkezik úgy, hogy körülbelül egy héten keresztül több egyetemen tesz felvételi vizsgát.

A kandai Central Hotel szemnyugtató maszkot, energiaitalt és ásványvizet készít be felvételiző vendégeinek, a Hotel Niwa Tokyo egy órával korábbra hozta a becsekkolási időt, hogy a vizsga előtt még tudjanak tanulni, illetve tonkacus bentót kínál (kacu = győzni).

A Keio Presso Inn Kudansitában az alábbi csomaggal várja diákvendégeit. Az evőpálcika csomagolásán ez a felirat van: "Hasi (híd / evőpálca) álmaid egyeteméhez"

Forrás: yomiuri.co.jp

Az Akasaka Excel Hotel minőségi cseresznyevirágos tisztálkodási termékeket készít be a fürdőszobákba, mivel a cseresznyevirágról a sikeres felvételire asszociálnak a japánok. Mellette üzenet: "Biztosak vagyunk benne, hogy a cseresznyefád virágozni fog."

Ennyi bíztatás után szerintünk rengeteg szép eredmény fog születni ebben a felvételi időszakban.:)

Yomiuri

 

 
Megvitat (1 hozzászólás)
Támogatják a felvételizőket
Jan 30 2013 04:39:14
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Támogatják a felvételizőket

Milyen kedvesek!) Sőt, nemcsak a felvételin ilyen figyelmesek és gondoskodók, hanem egy angol blog szerint még a JLPT-n is rendelkezésre bocsátanak ún. "pihenőtermet", ahol a magnós rész előtti szünetben pihenhetnek, ehetnek, stb. a JLPT-zők (már aki tud is enni) Ilyen sajnos, Magyarországon nincs, itthon csak mindenki gondoskodjon magának szállásról, fizessen súlyos pénzeket mindenütt!) Bezzeg Japánban!) És ez a "hashi" dolog is kedves és találó, "az evőpálca mint híd", hiraganákkal írva)
#5465

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 1 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 147 vendég böngészi
Linkek