Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Intelligens műholdakat lőttek fel

Japán vasárnap egy adatgyűjtő és egy optikai műholdat bocsátott fel és állított röppályára.

 

Helyi idő szerint délután fél 2-kor lőtték fel a rakétákat a kjúsúi Kagosima megyében található Tanegasimai Űrközpontból. A beszámolók szerint rendben zajlott a kilövés és a műholdak mostanra már röppályára álltak.

 Ez volt a hazai gyártású H2-A rakéta 16. sikeres kilövése. Az optikai műhold állítólag olyan jó, hogy a röppályájáról egy a Földön levő negyven centis tárgyat is ki tud szúrni.

A műholdak áprilisban kezdik el működésüket. Ezekkel együtt két adatgyűjtő és két optikai műholdja lesz Japánnak. Az első kettőt azután lőtték fel, hogy Észak-Korea 1998-ban egy hosszú hatótávolságú rakétát lőtt ki.

Abe Sinzó miniszterelnök a kilövés után kiadott egy közleményt, mely szerint a műholdak a nemzet biztonságának megóvásában és kríziskezelésben fognak segíteni. 

 

 

Japánban egyre nő az aggodalom a múlt héten bejelentett észak-koreai tervek miatt, melyek szerint több saját gyártású rakétát tesztelnek és egy nukleáris tesztet is végre akarnak hajtani, annak ellenére, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa szankciókat helyezett kilátásba.

Mainichi

 

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 57 vendég böngészi
Linkek