Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek First Avenue Tokyo Station

Szorít az idő, és még nem vetted meg az omijagét (szuvenírt)? Vagy egyszerűen csak szereted a japán édességeket és a mangából, animéből ismert figurákat? Esetleg rámenrajongó vagy?

Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, akkor a 東京一番街 (Tokyo Ichibangai) / Tokyo First Avenue Station a te helyed!

A Tokió állomás közvetlen közelében található a First Avenue Tokyo Station, mely egy háromszintes pláza (mínusz 1, földszint, 1.emelet) 120, különböző témára specializálódott bolttal. A földszinten a Tokió állomásról a Jaeszu (Yaesu) kijáratnál lehet eljutni.

Japánban a Tokyo Okashi Land (édességország) az első édességekre specializálódott vásárlóövezet. A három legnagyobb édességgyártó, a Glico, a Morinaga és a Calbee üzemeltet itt óriási boltokat. Frissen, helyben készített finomságokat, illetve olyan helyi termékeket is lehet kapni, amiket amúgy csak Japán adott régióiban. A Yaesu metróállomás főkapujánál található.

http://www.tokyoeki-1bangai.co.jp/feature/okashi_land/index.php

Az anime- és mangarajongóknak szól a mínusz elsőn a Tokyo Character Street. 2011 nyarán nyílt, egymás mellett mintegy húsz boltban kaphatóak a különböző figurák. Különböző tévécsatornák (Fudzsi terebi, Nihon terebi) üzletei mellett a híres Shounen Jump mangakiadó üzletében például One Piece, Dragonball, Naruto-termékeket árusítanak, de van Rirakkuma, Snoopy, és Ultraman bolt is.

http://www.tokyoeki-1bangai.co.jp/feature/characterSt/index.php

Ha a nagy vásárlás alatt megéhezünk, vegyük a Tokyo Rámen Street felé az irányt! Itt Tokió nyolc híres rámenezője nyitott éttermet, melyeknél mindig nagy a sor: ezek a Rokurinsha Tokyo, a Hirugao, a Kani-senmon Keisuke Kita no Sho, a Ramen Mutyumiya, Tokyo Station Ikaruga, a Ramen Honda, a Junk Garage, a Menya Shichisai.

Fotó: tokyoeki-ichibangai.co.jp

Csak miután jóllaktunk, akkor induljunk el az Omiyage Plaza felé! Itt ugyanis 30 boltban olyan hagyományos tokiói gourmet-termékeket lehet venni, mint az imo-yokan (édesburgonya-zselé) vagy a kaminari-okoshi (köles- és rizssüti).

Fotó: tokyoeki-ichibangai.co.jp

http://www.tokyoeki-1bangai.co.jp/

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 29 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek