Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Főzőtanfolyam otakuknak

Úgy tűnik, a japán nők után a japán piac különböző szegmensei is felfedezték a potenciált az otakukban.

 

 Otaku: anime, manga, számítógépes játék stb. megszállott rajongója, kevés valódi kommunikációval, ám annál több számítógép előtt töltött idővel.

Akihabara az otakuk fellegvára. Mára a külföldi turisták számára legalább olyan "kötelező látnivaló" Tokióban, mint Sibuja vagy Ginza. Korábban az olcsóbb elektronikai cikkek beszerzéséért látogattak ide, hiszen egymást érték az új és használt termékeket árusító elektronikai boltok.

Mára a mai japán fiatalság kultúrájának megismeréséhez kitűnő terep, hiszen rengeteg mangát, anime-DVD-t, animeszereplőkről készült babát, cosplay-es kelléket árusító üzlet található egy helyen, ráadásul sok a meido-kafé (olyan kávézó, ahol jelmezbe öltözött pincérnők szolgálnak ki) is.

Nem csoda, hogy a japán otakuk is jól érzik itt magukat, és az sem, hogy itt nyílnak a rájuk szakosodott szolgáltatásokat kínáló helyek.

Ilyen a Kitchen a la Mode, mely most főzőtanfolyamokat indít otakuk számára. Az oktatók természetesen helyes fiatal lányok.

"Nem vagyunk a legjobb tanárok a világon, de szívünk-lelkünk beletesszük a főzésbe. Csatlakozz és szorakozzunk egy jót!" - írják a honlapon.

A honlapon való bejelentkezés után elég odamenni, sem hozzávalókat, sem eszközöket nem kell vinni. Ki lehet választani az ételt, majd azt megfőzik a szakácslányok segítségével, és helyben fogyasztják.

A választható menü havonta változik, de minden ételt el lehet készíteni egy fazékban vagy serpenyőben.

A vacsora-menü hétköznap 7800 jenbe, hétvégén 9800 jenbe kerül, ez egy főfogást és két mellékfogást tartalmaz és nagyjából 90 perc az elkészítési idő. A sütikészítés időben is, árban is a fele a vacsora-menünek.

Meglepő módon a helyet nem csak otakuk látogatják. Középkorú nők is szoktak jönni egyedül, illetve van olyan, hogy egy csapat vállalati dolgozó állít be öltönyben-nyakkendőben - mondja az egyik szakács.

A Kitchen a la Mode honlapja:http://kitchen-a-la-mode.com/

RocketNews24


 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 30 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek