Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Háromból egy nem

A 20-as éveikben járó férfiak körében végzett felmérés során minden harmadik interjúalany azt nyilatkozta, nem tud megnősülni, noha szeretne.

A megkérdezett 450 fő 36.9 százaléka szeretne nősülni, ám arra a kérdésre, hogy miért nem teszik, nagyrészük (60 százalékuk) az anyagi bizonytalanságra hivatkozott. Emellett 48 százalékukat az akadályozza, hogy nem tetszik a nőknek.

Az is érdekes, hogy a 20-as férfiak 35 százaléka nem akar nősülni, és csak 28 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy szeretne is és meg is tud házasodni.

A megkérdezettek 82.4 százaléka bizonytalannak érzi jövőjét, ám 89.6 százalékuk nem tesz lépéseket annak érdekében, hogy ezt a bizonytalanságot spórolással, megtakarítással csökkentse.

Yomiuri

 
Megvitat (3 hozzászólás)
Válasz: Háromból egy nem
Nov 13 2012 06:09:37
Igazad van, és erre a "tablettára" nekem is nagy szükségem lenne) Budapesten, illetve fővárosokban talán már nem is nagyon foglalkoznak az emberek azzal, hogy a másik mit csinál, hogyan él, de sajnos, vidéken ez még mindig jellemző, Japánban is vidéken érvényesül jobban ez a dolog, mint Tokióban. Én pl. tudok olyan faluról itt Magyarországon, ahol azt a leányt, aki 25 éves koráig sem képes férjhez menni, vagy nem tisztességes nőnek, vagy pedig leszbikusnak gondolják. Ezért aztán azok, akik 25 éves korukra is vénlányok maradnak, elköltöznek otthonról, ha pedig ehhez nem rendelkeznek megfelelő egzisztenciával, az öngyilkosság gondolata is megfordul a fejükben. Hozzám, mint pszichológushoz is jött egyszer egy ebből a faluból való öngyilkosjelölt lány. A karja kék-zöld volt, mert az édesanyja sodrófával verte!
#5368
Válasz: Háromból egy nem
Nov 12 2012 21:42:49
Nagy szükségük lenne a "leszarom" tablettára. Hogy ne foglalkozzanak ennyire azzal, hogy más mit mond.
#5367
Háromból egy nem
Nov 11 2012 11:12:33
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Háromból egy nem

Meg azt is hallottam, hogy mivel a férfiak kötelesek eltartani a feleségüket, ezért a férjezett asszonyoknak még abban az esetben sem illik dolgozniuk, ha férjük keresete nem elég ahhoz, hogy eltartsa őket, mert ha dolgozni mennek, megszólják a férjüket. Ezért aztán sok nős férfi éjjel-nappal dolgozik, de sokan még 2-3 munkahellyel sem képesek megfelelő keresetre szert tenni, így aztán rengetegen jutnak koldusbotra....
#5365

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 3 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 93 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek