Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Kik költöznek Japánba és merre mennek a japánok?

Nem csak japános szempontból érdekes, de láttunk egy honlapot, ami igen látványos módon jeleníti meg, hogy egy adott országba honnan érkeznek a bevándorlók, illetve hogy hányan költöznek át az adott helyről más országokba. Japánból a legtöbben az Egyesült Államok és Brazília felé igyekeznek, míg Japánban legnagyobb létszámban kínaiak és dél-koreaiak telepednek le.

A holnapot itt találjátok: http://peoplemov.in/

Azt írják, hogy jelenleg 218 millió ember (a világ népességének 3,15%-a) él a szülőhazájától távol. A bal és jobb oldalon egy hosszú függőleges csíkot láthattok, ezeken szerepelnek az országok nevének rövidítései - ezekre kattintva lehet megnézni, hogy egy országba kik telepedtek át, illetve merre mentek az ott születettek.

Japán (JP) esetében az látszik, hogy 126-7 millió lakosából kb. 770 ezren emigráltak, ebből 340 ezren az Egyesült Államokba. A második legnépszerűbb célpont Brazília (kb. 71 ezer fő) - gondoltátok volna? Az ezt követő sorrend: Németország, Ausztrália és az Egyesült Királyság (48, 47 és 32 ezer fő), majd Thaiföld, Kanada, Franciaország, Malajzia és Dél-Korea következik (kb. 12-25 ezer fővel országonként).

És hogy kik költöznek Japánba? A grafikon szerint elsősorban kínaiak és dél-koreaiak (kb. 600-600 ezer fő), de szeretik Japánt a brazilok is (kb. 320 ezer fő) - ki mit tud a brazil-japán kapcsolatokról?:) Viszonylag nagy létszámban érkeznek még bevándorlók a Fülöp-szigetekről is (kb. 200 ezer fő). Összesen kb. kétmillió külföldi telepszik le Japánban évente, a listaelső Kína és Dél-Korea után Peru, az Egyesült Államok, Thaiföld, Vietnám, Indonézia és India következik, országonként kb. 20-60 ezer érkezik ezekről a helyekről Japánba.

A honlap a 2010-es adatokat dolgozza fel, és sajnos az egyes országoknál csak az első tíz legnépszerűbb célpontot, illetve első tíz legaktívabb "célközönséget" lehet megnézni, de így is bőven van mit bogarászni a listákon.

 

 
Megvitat (1 hozzászólás)
Kik költöznek Japánba és merre mennek a japánok?
Nov 06 2012 05:40:13
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Kik költöznek Japánba és merre mennek a japánok?

Ha Brazília felé igyekeznek, akkor biztosan ismerik a Rabszolgasors és a Kisasszony című szappanoperákat is, meg Lucelia Santos filmszínésznőt is. Ő volt "Isaura" a Rabszolgasors című filmben)
#5362

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 1 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 59 vendég böngészi
Linkek