Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Novemberi programajánló

Amint azt már megfigyelhettétek, honlapunkon folyamatosan közzétesszük az országban zajló Japánnal kapcsolatos rendezvényeket, eseményeket, legyen szó zenéről, harcművészetről, kiállításról vagy színházi előadásról. Hogy biztos ne maradjatok le semmiről, a programokat az oldalunkon több helyen is megtaláljátok: a bal oldali sávban a "Honlaptérkép" menüből elérhetitek a teljes idei programlistát (ugyanide eljuthattok a fenti, vízszintes menü "Rovatok" fülét lenyitva), illetve a jobb oldalon közvetlen linkeket is láthattok a legaktuálisabb eseményekhez. A programokat évek óta állandó rovatszerkesztőnk, Deedo gyűjti össze számotokra, akinek mi is nagyon hálásak vagyunk lelkiismeretes, alapos munkájáért.

No de merre indulhatunk novemberben, ha Japánnal kapcsolatos élményekre vágyunk?

 

 

Pécsiek előnyben!

Sajnos mint ahogy az lenni szokott, novemberben is a budapestiek válogathatnak több lehetőségből, de most Pécsett is sokféle program zajlik az ezen a hétvégén megrendezett Japán Nap kapcsán: lesz kerekasztal-beszélgetés az animékről, előadás a japán gasztronómiáról, origami, tea, AMV (anime music video), japán öltözékek, stb. stb., és egy Haiku-hajtások című kiállítást is most hétvégén nyitnak meg. Egy másik kiállítás (Japán pillanatképek) majd november 27-től tekinthető meg szintén Pécsett.

Budapest: film, színház, zene

A Bécsben és Budapesten megrendezésre kerülő Anilogue 2012 - Nemzetközi Animációs Filmfesztivál kapcsán három japán filmet vetítenek a fővárosban. A színházrajongóknak a Suteru Tabi című előadást ajánljuk a Nemzeti Színházban (november 3-4.), akik pedig a japán humor világába szeretnének bepillantani, azok feltétlenül nézzék meg a Katona József Színházban november 13-án a Rakugo történetfüzérek című sit-down comedy-t. November 14-én pedig AnCafe koncert lesz Budán.

Internetes lehetőségek

Már múlt hónapban közzétettük a Maido mangarajzolóknak szóló pályázatát, novemberben három másik versenyre is pályázhatnak a kedves olvasók:

- november 18-án zárul a Mondo Magazin 2013-as naptárának megrajzolására kiírt verseny

- november 19-ig lehet jelentkezni a Sword Art Online (ソードアート・オンライン) című anime által ihletett rajzokkal,

- november 25-ig pedig a MondoCon Animekarácsony című rendezvénye kapcsán nevezhetitek be AMV (anime music video) videóitokat

November 2. volt a határideje az „Európában megrendezésre kerülő meghívott előadások támogatására” kiírt pályázatnak, november 19-ig pedig a japanisztika PhD-s kutatók pályázhatnak egy jövő februári konferencián való részvételre. Aki pedig majd szeretne egyszer japán PhD-s lenni, de még nem tud japánul, annak a Japán Alapítvány által szervezett nyelvórákat tudjuk ajánlani.

 

 
Megvitat (1 hozzászólás)
Novemberi programajánló
Nov 04 2012 05:55:14
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Novemberi programajánló

"Aki pedig majd szeretne egyszer japán PhD-s lenni, de még nem tud japánul") ez nagyon aranyos volt!) Hát, én ehhez már öreg is vagyok, meg pénzem sincs rá, pedig már tudományosan is érdekelnek a kandzsik: pl. gyökök, több kandzsiból álló kandzsik eredete, stb)Meg pl. a győri Tanár Úr nemrég írt nekem az ún. "ateji" kandzsikról, hogy pl. a Fülöp-szigetek kandzsikkal írt nevének első kandzsija is ateji, de sajnos, kevés erről szóló szakirodalmat találtam az interneten, azokban is éppen hogy csak meg van említve. Magyarország kandzsis nevének első kandzsija is ateji? Mert ha jól értettem, azt írta a Tanár Úr, hogy ezek olyan kandzsik, amelyeknek a földrajzi nevekben más az olvasatuk, mint más szavakban, és külön jelentésük nincs.....
#5361

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 1 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 84 vendég böngészi
Linkek