Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Tilos a tánc

Egyre több éjszakai szórakozóhelyen tűnik fel az alábbi tábla, illetve figyelmeztetés:

Fotó: tilltwentyfive.wordpress.com

 

Mi ez? Valóban tilos lenne táncolni a diszkókban, klubokban?

Úgy tűnik, igen. Egy 1948-as törvény és annak 1984-es kiegészítése szerint este 11 (az időpont területenként változik) után tilos a tánc. A törvényt a második világháború utáni zűrzavaros időkben hozták, amikor az éjszakai szórakozóhelyek a prostitúció és szerencsejátékok melegágyának számítottak. 

A táncot csak olyan helyeken engedélyezték, amelyek 66 négyzetméteres táncteret tudtak biztosítani. A 40-es évek zenéje megkövetelte a nagy helyet, hiszen élőzene volt, nagy zenekarral, és a tánc is nagyobb helyet igényelt. Ám ma már elég egy DJ-pult és a buli annál jobb, minél többen vannak egy kis helyen, vagyis a tipikus heringparti.

Emellett a magas bérlési költségek miatt a legtöbb klub elég kicsi területű, így a legtöbb számára megvalósíthatatlan a követelés.

A rendőrség valamilyen okból mostanában kezdte újra komolyan ellenőrizni a törvényt. Fukuokában nemrég bezáratták az egyik legnagyobb szórakozóhelyet, a tulajt letartóztatták az "illegális táncolók" miatt. Oszakában szintén megnyirbálták az éjszakai zenei életet. Úgy lehet kibújni a törvény alól, ha a klub üzemeltetője csak bérli a helyszínt. Ekkor ő nem felelős a táncolók miatt. Ám a táncolókat ettől még letartóztathatják.

JapanTimes

 

 

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 45 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek