Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek 9 dolog, amire a japán nők figyelnek a párválasztáskor

A japán nők (is) igyekeznek gondosan megválasztani leendő férjüket. Egy japán honlap, az Otome Sugoren összegyűjtötte, hogy mi az a kilenc szempont, amire női olvasóik különösen figyelnek a megfelelő házartárs kiválasztásakor.

1. Van-e anyakomplexusa? Ha a jelölt anyukát fontosabbnak tartja a párjánál, akkor már gond van! Olyan férjet kell választani, aki már levált a családjáról és független felnőtt ember, különben az anyós folyamatosan beleavatkozhat a pár életébe.

2. Biztosan lezárta az előző kapcsolatait? Az exekkel való bármiféle kapcsolat félreértés forrása lehet a későbbiekben.

3. Szereti a szerencsejátékot? A játékfüggőket mindenképpen el kell kerülni. Néhány megkérdezett nő szerint az még elfogadható, ha havonta csak valamilyen minimális összeget játszik el a férj, de a legtöbben ezt is elutasítják.

4. Hogy bírja a szeszt? Messzire el kell kerülni azokat, akik ittasan teljesen kifordulnak magukból vagy agresszívvé válnak. Ha csak az ivással tudja levezetni a férjjelölt a stresszt, viszont ilyenkor kezelhetetlenné válik, akkor inkább próbáljon ki valamilyen más stresszoldó technikát.

5. A pénzügyi helyzetének megfelelően él? Ha luxusautóval jár, pedig nem tudja azt megengedni magának, vagy olyan márkás árukat vásárol, amik nem az ő kereseti szintjének valók, akkor jobb elfelejteni az illetőt. Ha hozzámegyünk egy ilyen emberhez, akkor folyamatosan küzdenünk kell majd a hónap végén, hogy maradjon pénz kenyérre (vagy rizsre :) ). Kivételt képez az az eset, ha a férfinak csak egy-két luxus kategóriájú értéktárgya van, amiket valóban félt, mert akkor az azt jelenti, hogy képes vigyázni a számára fontos dolgokra.

6. Hajlandó segíti a házimunkában, illetve a gyereknevelésben? Nem érdemes vesztegetni rá az időt, ha még olyan középkori nézetei vannak, miszerint a házimunka a nő dolga.

7. Vannak-e titkos mangaszobrocska-készletei a szekrények mélyén? Az ilyenfajta otaku (おたく / オタク, főleg animékre, mangákra, videójátékokra vonatkozó szenvedély) a felnőtt nők többsége számára elfogadhatatlan.

8. Túlélő típus, át fogja vészelni a válságokat? Szerencsés, ha a jelöltnek vannak megtakarításai és ha képes reálisan, rugalmasan tervezni a jövőjét.

9. Rejteget-e valamit a múltjából? Felejtős, ha eltitkolja, hogy már volt házas vagy hogy vannak gyerekei. Két ember között akkor jöhet létre a bizalom, ha mindkét fél őszinte a másikhoz, és nem titkol el ilyen fontos információkat.

 

Aki további kulisszatitkora vágyik a japán nők párválasztási szokásait illetően, olvassa el korábbi cikkünket a témában :)

 

Otome Sugoren

 

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 51 vendég böngészi
Linkek