Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Purikuraa!! :)

A purikura (プリクラ) a nálunk is ismert pénzbedobós fényképező fülkéknek a japán ifjúság számára kialakított változata - ha csak ennyit mondunk, már talán sejthető is néhány jellemzője: harsány, cuki, és ultramodern:) A purikura szó maga a Purinto Kurabu (プリント倶楽部) márka rövidítéséből származik, és azokat a fényképező fülkéket, illetve az ott készített fotókat hívják így, amiket a felhasználó a saját ízlése szerint továbbszerkeszthet.

Eyes 1

Ezen a felvételen látszik, hogy hogy is működik a dolog: először is kiválasztja az ember, hogy milyen stílusú fényképeket szeretne (már ez sem egyszerű, a videóban egy perc körül kezd el bolyongani a lány a különböző fülkék sokasága között), aztán lefényképezkedik mindenféle pózokban. Ezután kiválasztja a legjobban sikerült felvételeket és ekkor kezdődik az igazi móka: ezerféle beállítás közül választva kedve szerint alakíthatja tovább a képet. Eldönthetjük, hogy milyen hátteret, színvilágot, stílust szeretnénk, hogy milyen legyen a hajunk, legyen-e extra hosszú szempillánk vagy bajszunk, kalapot vagy masnit szeretnénk-e a hajunkba, stb. stb. De feliratokat is gyárhatunk, és szívecskékkel, csillámokkal, fodrokkal is díszíthetjük a képet:

Ha párban fényképezkedünk, akkor egyszerre ketten is alkothatunk, az elkészült műremekeket pedig elküldhetjük a telefonunkra vagy az email-címünkre.

Íme egy válogatás az AKB48 nevű lánybanda purikura-képeiből, hogy lássuk, hogy miket is lehet csinálni:

A fülkéket általában játéktermekben lehet megtalálni, aki Japánban jár, annak csak ajánlani tudjuk, hogy próbáljon ki egyet! :)


 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 61 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek