Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Oszaka közalkalmazottjainak nem lehet tetoválása

Ezentúl nem dolgozhatnak Oszaka hivatalaiban azok, akiknek tetoválása van… A közalkalmazotti állásokra jelentkezőket ezentúl ellenőrizni fogják a felvételi elbeszélgetéskor, és ha tetoválást találnak rajtuk, nem vehetők fel a legújabb rendelkezés értelmében. Erre állítólag azért van szükség, mert februárban egy közszolga tetoválása megijesztett néhány gyereket, valamint azt is remélik, hogy a tetoválásokat kedvelő japán alvilági csoportokhoz, a jakuzához tartozó emberek így nem kerülhetnek be a kormányzati szervekhez.

Toru Hasimotó, Oszaka polgármestere idén tavasszal rendelte el, hogy a város 33.546 alkalmazottja töltsön ki egy kérdőívet, amiben arról kellett nyilatkozniuk, hogy van-e tetoválásuk, ha igen, melyik testrészükön (ezt egy emberi alak rajzán még be is kellett jelölniük) és az látható-e. 800 tanár és iskolában dolgozó más alkalmazott nem küldte vissza a kérdőívet, de a több mint harmincezer válaszadó 110 tetoválást „vallott be”, amelyek közül 98 van olyan testrészen, ami munkavégzés közben is folyamatosan látható.

Az intézkedés hatására jelentősen megnőtt a tetoválások eltávolítása iránt érdeklődők száma, pedig a beavatkozás egy kisebb vagyonba kerül: az ára a tetoválás nagyságától függően elérheti akár a 250-550.000 forint közötti összeget is.

Következzék egy összeállítás japán stílusú, szinte a teljes testet befedő tetoválásokból:

Valószínűsíthetően nem ezek az emberek mennek tanárnak vagy közhivatalnoknak, de ha mégis, mi nem sokat vacillálnánk a tetoválás leszedetése és a felmondás között... :)

 

Tokyoweekender


 

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 85 vendég böngészi
Linkek