Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Ismét lehet strandolni Fukusimánál

Mialatt hétfőn Tokióban 170.000 ember tüntetett az atomerőművek újraindítása ellen, Fukusimától 65 km-re a katasztrófa óta először újra megnyitottak egy strandot.

Forrás: the Asahi Shimbun

 

 

Fukusima tizenhét strandja közül egyelőre csak ezt az egyet nyitották meg, mert a többin még nem tudták eltakarítani a katasztrófa utáni törmeléket és szemetet. De még ezen a naszakói strandon sem sikerült teljesen helyreállítani a korábbi állapotokat: az öltözők és a mosdók erősen megrongálódtak a cunami idején.

A hatóságok szerint teljesen biztonságos a fürdőzés: sem a vízben, sem a levegőben nem lehet olyan mennyiségű sugárzást mérni, ami már az egészségre ártalmas lenne. A strandon kijelzőket is elhelyeztek, amik az aktuális sugárzás szintjét mutatják.

A helyiek abban bíznak, hogy sok turista fogja ismét meglátogatni a korábban évente egymillió vendég által felkeresett strandokat.

 

 

 

 

 

 

 
Megvitat (7 hozzászólás)
Válasz: Ismét lehet strandolni Fukusimánál
Jul 24 2012 16:54:48
Ami a repülés biztonságát veszélyezteti, azt elveszik tőled (kést, fogkrémet, 2dl ásványvizet és társait) Nem árt, ha ki van kapcsolva, de a mai gépeket már felkészítik a mobil által keltett elektromágneses zavarok elviselésére. A sztyuárd megnézni az övedet kétszer, mert az fontos, de a mobil kikapcsolását rádbízzák...Amúgy lehet netezni is saját laptoppal, ha már utazópályán van a gép, valami 5 Euro / óra, de lehet hogy tévedek az árban. Fel- meg leszálláskor csak azért nem lehet, mert előfordulhat olyan érdekes manőver, hogy kirepül a kezedből a lapitopi, aztán fejbecsap valakit....
Nekem "csak" az első osztály adatott meg egyszer (az a turista meg a biznisz között van, ha jól tudom) Tokyo-nemtommilyeneurópaiváros viszonylatban, véletlenül, mert túlfoglaltak a turistára, ahova a jegyem szólt, és sajnálkozva közölték, hogy csak az első osztályon tudnak helyet biztosítani... vaciláltam is rajta sokat...
#5278
Válasz: Ismét lehet strandolni Fukusimánál
Jul 24 2012 04:52:33
Arról még nem is hallottam) Az hogyhogy nem zavarja a pilótát, ha Business Class-on be van kapcsolva a telefon? Mert úgy tudom, hogy azért nem lehet repülőgépen bekapcsolva sem internet, sem telefon, mert az zavarhatja a pilótát..... De gondolom, a Business Class-ra szóló repülőjegy drágább is)
#5277
Válasz: Ismét lehet strandolni Fukusimánál
Jul 23 2012 20:21:07
Na és a Business Class???

Mondom, hogy csak kifogásokat keresel...nincs is igazán kedved menni
#5276
Válasz: Ismét lehet strandolni Fukusimánál
Jul 20 2012 03:46:14
De a több mint 10 órás repülőúton, a repülőgépen nem lehet bekapcsolva a telefon)
#5275
Válasz: Ismét lehet strandolni Fukusimánál
Jul 19 2012 17:45:35
Ez csak kifogás...
A telefon ott is működik, a strand meg ha jól látom, akkor nem kerül semmibe..
#5274
Válasz: Ismét lehet strandolni Fukusimánál
Jul 18 2012 11:29:51
#5273
Ismét lehet strandolni Fukusimánál
Jul 18 2012 09:09:02
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Ismét lehet strandolni Fukusimánál

Ha lenne pénzem, és nem kéne még szabadságom alatt is telefonon rendelkezésre állnom, már indulnék is)
#5272

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 7 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 86 vendég böngészi
Linkek