Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Betiltották a nyers marhamájat

Július elsejével betiltották a nyers marhamáj forgalmazását Japánban, mert az elmúlt időszakban többen megbetegedtek és öten meg is haltak a nyers marhahús fogyasztása után.

A rendeletre azért volt szükség, mert az ételmérgezések kapcsán elrendelt vizsgálatok során derült ki, hogy jelenleg nincs a nyers marhamáj tárolására és felszolgálására vonatkozó szabályozás Japánban – az illetékes minisztérium munkatársai szerint a tiltást később feloldhatják, ha a megfelelő szabályozás életbe lép. Addig a tilalmat megszegők két éves börtönbüntetésre vagy több mint kétmillió jenes pénzbírságra számíthatnak.

Az új törvény életbe lépése előtti nap az emberek tömegével álltak sorba az éttermek előtt, hogy utoljára ehessenek nyers marhamájat, amit általában apró falatkákra vágva, hagymával és fűszeres öntettel tálaltak.

A Kintan étteremláncba betérők 90%-a kifejezetten ezért a fogásért ment oda – a vezérigazgató Juicsi Kamata szerint most új ételek bevezetését tervezik, többek között félig sült májat is árulni fognak.

 Japan Times

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 133 vendég böngészi
Linkek