ImageKaracs Attila munkáját régóta figyelemmel kíséri és támogatja magazinunk - és olvasóink. Nemrég az amszterdami K-1 gála után kerestük fel. Sajnos Amszterdamban az 1. menetben K.O.-val kikapott Naoufal Benazzouz-tól. Kissé váratlan volt a hír, de ez a küzdősport, ahol egy ilyen esemény is maximálisan benne van. Ebben a nyílt sisakos világban a legeredményesebbeknek is becsúsznak hasonló vereségek. Úgy gondoltuk, nincs miért letörni, de számos oldalon, fórumban olvastunk, ellenkező véleményt is. Attilával is jó a kapcsolatunk, és fel is hívtuk. Mint mindig, most is egy közlékeny, határozott és hittel, ambíciókkal teli fiatal ember vette fel a telefont, aki egy kicsit sem volt elkeseredve. Tudtuk, minden a helyén van...

- Először is hogy vagy?

- Köszönöm, jól. A pihenőmet töltöm kis családommal.

- Azt gondolom, hogy nem kell annyira megijedni, hiszen ez küzdősport és benne van a pakliban egy vereség is, akár ilyen formában is. Ráadásul igen jó ellenfeled volt, és most kopogtattál még csak be az élvonalba. Mi erről a véleményed?

- Ugyanezt gondolom. Bele kell tanulni ebbe is. Nem keseredtem el egyáltalán, egy vereségből is sokat lehet tanulni. Ez teljesen az élmezőny volt, itt ez már bármikor megtörténhet, bárkivel.

- Úgy tűnt, hogy nem zavart a nagy közönség. Vagy mégis?

- Én is azt gondoltam először, hogy nem fog, de mikor odakerültem, meglepett, hogy mégis csak kicsit "furcsa" minden történés. A felhajtás, a szervezés színvonala, szintje, körülményei. Ebbe is bele kell tanulni, hisz a jövőben ez jön. De ettől most egy picit görcsös voltam.

- Legközelebb mikor láthat a közönség?

- Még egy hét pihenőm van, majd jönnek az edzések. Most nem szeretnék tornán indulni, feltehetően pár Super Fight jön: a legközelebbi augusztusban, a magyar K-1-en. Leginkább csak komoly ellenfelekkel akarok mérkőzni. A "nagyokkal".

- Nem gondolod, hogy sok minden benned maradt, nem is igazán volt nagy kihívásod? Hisz mindenkivel nagyon hamar végeztél, nem lehetett lemérni igazán a képességeid. Említettük korábban, hogy talán kellene Hollandia előtt egy komolyabb ellenfelet kapnod.

- Igen, de a hazai, kis költségvetésű gálákra nehéz elhozni komoly sztárokat, pont a pénz miatt.

Ez lesz a menedzsment dolga majd a jövőben.

 

Image

 

- Jól láthatóan sok izom került rád, nőtt a tömeged. Ez megváltoztathatja a koordinációt, kondíciót. Hogy érzed, jól tudod ezt mozgatni?

- Igen, úgy érzem, jól. 5 kg került rám az alapozás végére, amit jó lenne meg is tartani.

- Hány kg vagy most?

- 105 kg és 197 cm.

- Kiváló gyilkoló alkat! Nem vagy nagyon fáradt?

- Gyakorlatilag tavaly május óta folyamatosan edzek, jól jött már ez a kis pihenő. De a jövő hét után jöhetnek újra az edzések.

- Várható valami változás esetleg az edzői vonalon vagy a menedzsmentben?

- Az edzői vonalon semmiképpen. A menedzsmentben igen.

- Sejthető, ki lesz augusztusban az ellenfeled?

- Még nem, de talán a most Ignashovot legyőző Saki.

- Milyennek láttad a gálát egyébként?

- Nagyon jónak és profinak. Bob Sappel öltöztem, igazi nagy alakja a K-1-nek. Több mint 1000 japán vett ide jegyet csak miatta. Majd egyik pillanatról a másikra meggondolta magát, és nem engedve a szervezők akaratának, egyszerűen elment. A meccs előtt. Így a búcsúmeccsére kiálló Ernesto Hoostnak nem volt ellenfele. Peter Aertz mint szakkommentátor volt jelen, és kölcsön kérve Schilt nadrágját, beugrott ellenfélnek. Egy szép "bemutató mérkőzést" vívott Ernestóval.

- Jó pihenést és sok sikert kívánunk olvasóink nevében is!

- Köszönöm szépen!

Image

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 78 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek