Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Díjat nyert a Dekiru

A tavaly megjelent japán nyelvkönyv, a Dekiru díjat nyert a Szép Magyar Könyv 2011 versenyen.

 

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének (MKKE) minden évben megrendezett versenyén tankönyv kategóriában nevezett a Dekiru.

A Nemzeti Tankönyvkiadó honlapja szerint "Az első kötet rögtön nagy sikert aratott a tanulók és tanárok körében, ebben nem kis szerepe van a remek grafikáknak és fotóknak, valamint Pongrácz Farkas könyvtervező kiváló munkájának."

A Dekiru az első olyan tankönyv, mely magyar és japán japánnyelvtanárok együttműködésével, a Japán Alapítvány és a Magyarországi Japánnyelv-Oktatók Társaságának közös munkájával jött létre.

A korszerű tankönyv a Közös Európai Referenciakeret és a Nemzeti Alaptanterv követelményrendszerére épül.

http://www.ntk.hu/tartalom/list/50669256

http://www.japanalapitvany.hu/dekiru-1.-a-konyvespolcokon!!/

 

 
Megvitat (5 hozzászólás)
Válasz: Díjat nyert a Dekiru
Jun 13 2012 09:21:07
Én már akár szeptembertől is kezdeném az N3-as tanfolyamot, ha befejeztem az N4-est, akkor is, ha csak decemberben lesz az N4-es JLPT, mert vizsgán akkor érzem magam biztonságban, ha többet tudok, mint a követelmények)
#5241
Válasz: Díjat nyert a Dekiru
Jun 13 2012 06:51:50
Sziasztok!

Nagyon örülünk a kérdésnek, tervezzük, de pontos időt még nem tudunk mondani.
Jó lenne azt is tudni, hogy nagyjából mekkora az érdeklődés, úgyhogy aki olvassa a fórumot, és szeretné, hogy legyen, ide írjon!
#5239
Válasz: Díjat nyert a Dekiru
Jun 13 2012 04:03:54
Én is szeretném, ha lenne N3-ra és N2-re felkészítő Szaku nyelvtanfolyam is, mert ennek hiányában ha leteszem az N4-est, utána úgy fogom érezni, mint más nyelvekből, hogy "nem tudok továbbfejlődni". De más nyelvekből ezt csak felsőfokú origós nyelvvizsga után szoktam így érezni, N4-es JLPT után ilyen érzés túl korai lenne!
#5238
Válasz: Díjat nyert a Dekiru
Jun 12 2012 11:40:00
Én is hiányoltam a kanjikat.
N3-ra felkészítő szakus magazin lesz? Vagy N2-re?
#5237
Díjat nyert a Dekiru
Jun 08 2012 09:08:57
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Díjat nyert a Dekiru

Szerintem is jó könyv, hiszen a képek inkább meghozzák a tanulók kedvét, mintha kandzsikkal lenne tele) Ugyanis sajnos, ez utóbbi nem állítható róla, hiszen mindössze csak 150 kandzsit tanít) Pedig 300-at még az ELO is megtanít, pedig ELO Tanárom szerint az ELO tananyag önmagában csak az N5-re készít fel) Hát, nem tudom, elég bonyolult mondatok vannak ez utóbbiban, szókincse is fedi szerintem az N4-re előírt szókincset is) A Dekiruban viszont számomra zavaró volt, hogy csupa hiraganákkal írt szavak vannak egybeírva egy-egy mondaton belül, amikor első látásra olvastam egy-egy szöveget. Ha több kandzsit tartalmazna, azok viszont kijelölnék a szavak határait, a főneveket, az igéket, a mellékneveket, éa így sokkal áttekinthetőbbek lennének a szövegek.....
#5235

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 5 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 77 vendég böngészi
Linkek