Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Van tetoválásod?

Az oszakai polgármester, Hasimoto Tóru felmérést indított a városi alkalmazottak körében arról, hogy van-e tetoválásuk vagy nincs. Most kijelentette: az, aki nem hajlandó résztvenni a felmérésben, elfelejtheti az előléptetést.

 

 

Eddig 33.000 dolgozó közül 110 vallotta be, hogy van tetoválása. A polgármester még gondolkodik azon, hogy elbocsássa-e őket munkahelyükről. Az ok: " a polgárok kellemetlenül vagy megfélemlítve érzik magukat, ha egy városi közalkalmazott tetovált. Ez aláássa a városba vetett bizalmat."

Japánban régebben a jakuzák, azaz gengszterek és más alvilági figurák tetováltották csak magukat. Ennek hatására máig nem mehet uszodába, közfürdőbe, sőt sportklubba sem az, akinek tetoválása van.

Ugyanakkor jelenleg a tetoválás az önkifejezés egy formája Japánban is. A 110 közalkalmazott közül soknak delfin, teknős, hold, és hasonló "ártatlan" tetoválása van.

800 tanár nem volt hajlandó nyilatkozni, kijelentve, hogy a felmérés a személyiségi jogaikat sérti. Oszakai ügyvédek egy csoportja szintén kérte a városi bíróságot, hogy vizsgálja ki az ügyet, mely a dolgozók jogait sérti.

A polgármester ugyanakkor úgy véli, akinek tetoválása van, az ne dolgozzon a közszférában.

Az újságok még a polgármesteri választási kampány idején kiderítették, hogy Hasimoto apja és nagybátyja is gengszter volt, egy unokatestvére pedig börtönben ül emberölés miatt. Hasimoto ezeket akkor be is ismerte.

Japan Today

 
Megvitat (8 hozzászólás)
Válasz: Van tetoválásod?
Jun 06 2012 08:40:28
állítólag be sem mehetsz japán onszenbe, sőt sportklubba se tetoválással. az orosz barátnőim úgy oldották meg a sportklibot, hogy ott befáslizták a kezüket.
#5230
Válasz: Van tetoválásod?
Jun 03 2012 17:29:03
Isaura írta::
Kandzsik vannak Rajtad?)

Persze, a mai divatnak megfelelően. A kezdők kedvéért a kana olvasat is a kanji fölé van varrva. Sajnos csak mostanában derült ki, hogy a mester összekavarta a szép kanjikat és ez lett a magyar fordítás: "használat előtt felrázandó"
(csak vicceltem, de szerintem sokan vannak így mostanában)
#5229
Válasz: Van tetoválásod?
Jun 01 2012 04:09:33
Kandzsik vannak Rajtad?)
#5220
Válasz: Van tetoválásod?
May 31 2012 18:20:47
....mondjuk rajtam is van egy diszkrét szösszenet.. múltkor voltam Japánokkal magyar "onszen"-ben, észrevették, mondták, hogy Japánban nem invitálnak meg hasonló fürdőbe, mert konfliktus támadna...
#5219
Válasz: Van tetoválásod?
May 31 2012 04:21:10
Ja, és volt egy barátom, akinek csak akkor vettem észre a karján a halálfejes tetoválást, amikor már barátok voltunk, és az én kedvemért képes volt eltávolíttatni a halálfejet) Egyébként Ő műtős szakasszisztens volt, ezért foglalkozásával nem is lett volna összeegyeztethető a halálfej)
Sajnos, aztán mégis megszakadt a kapcsolatunk, más okból.....
#5218
Válasz: Van tetoválásod?
May 31 2012 04:15:24
Meg azt is elnézhetnék, ha valakinek kandzsik vannak tetoválva) Nemrég egy buszon láttam egy férfit, akinek kandzsikkal volt teletetoválva a karja, én meg próbáltam őket elolvasni. Az utastársak meg bizonyára azt gondolhatták, hogy ki akarok kezdeni a pasival. Persze, a pasi nem vette észre, hogy bámulom a karját, mert háttal állt)
#5217
Válasz: Van tetoválásod?
May 30 2012 19:57:21
Kirúgják, mert egy delfinnel megfélemlítette a közembereket?! A hold alakú tetkóról már ne is beszéljünk. És ha intim helyen van?! Bár ha egyszer csak a bankos bácsi letépné a nadrágját, tök mindegy milyen tetkó lenne rajta, én tuti megijednék
#5216
Van tetoválásod?
May 30 2012 09:02:48
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Van tetoválásod?

Egyik kolléganőmnek is tetoválás van a karján. Dolgozhat nálunk, de nyáron is kénytelen hosszúujjúban dolgozni, és nálunk nincs légkondi sem)
#5215

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 8 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 108 vendég böngészi
Linkek