Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek Kiotói piknik

Kiotóban a piknik sem olyan hétköznapi dolog, mint másutt: ha Kiotó, akkor nagy múlttal rendelkező, elegáns eseményre gondol az ember hagyományos japán zenével, maikókkal és gyönyörű japán ételekkel.

 

És milyen igaza van!

A héten került megrendezésre a 納涼床 (のうりょうゆか-nórjójuka) a kiotói Curugava-folyó partján, erről láthattok egy felvételt itt:

http://www.yomiuri.co.jp/stream/m_news/vn120502_1.htm

Kiotóban májustól szeptemberig tartanak ilyen eseményeket a különböző folyók partjain. Na nem közvetlenül a parton: a folyómedernél jóval magasabban fekvő partmenti éttermek ilyenkor piros anyaggal bevont tatamis pódiumot építenek, és ott szolgálják fel az ételeket. Hagyományos zene és maikók teszik még különlegesebbé az étkezést sok helyen.

A Curugava-folyó menti pikniket egyébként csak Jukának nevezik. A Nidzsó és a Godzsó (két híres főút) közötti két kilométeres partszakaszon rendezik meg, ahol 86 étterem található. Nemcsak többcsillagos, elegáns éttermekbe lehet menni, vannak kínai éttermek, kifőzdék, kávézók is. A Starbucks kávézó például csak egy teraszt emel a folyóra, gésák és tatami nélkül.

A szokás az Edo-kor előttről származik: Tojotomi Hidejosi rendezte az első ilyen pikniket.

http://www.kyoto-yuka.com/history/index.html

 

 

 

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 59 vendég böngészi
Linkek