Kezdőlap Rovatok Hírek, érdekességek A pacsinkó rabságában

Az Egészségügyi Minisztérium 2009-es adatai szerint a japán női lakosság 1.6 százaléka szerencsejáték-függő. Ez 750.000 főt jelent.

 

Korábban többször számoltunk be olyan esetekről, amikor a szülők a kocsiban hagyták gyermeküket, míg pacsinkózni mentek és ez a gyermek életébe került. A nők körében terjedő játékszenvedély és játékfüggőség egyre nagyobb méreteket ölt. Ha egy függő nekiáll játszani, minden más elfelejtődik: a család, a karrier. Sokszor ez is a cél: a játék segít elűzni az otthoni vagy munkahelyi gondokat. Japánban a legjellemzőbb szerencsejáték a pacsinkó. A pacsinkó-szalonok szinte minden állomás előtt megtalálhatóak. Bent villódzó fények és iszonyatos hangzavar vár. Mi a jó ebben?

Itt egy videó, amely bemutatja, hogyan kell játszani:

Ebből kiderül, hogy még unalmasabb, mint a flipper.

 

 

 
Megvitat (1 hozzászólás)
A pacsinkó rabságában
Feb 10 2012 18:03:39
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: A pacsinkó rabságában

Kérem, ezen könnyen segíthetünk: Szerintem bármiféle függőség ellen a legjobb terápia a kandzsitanulás) Ez nem vicc, ez nálam is nagyon jól bevált netfüggőség ellen. Ugyanis nemcsak Fukushima volt az oka annak, hogy 47 évesen a japán nyelvtanulásra adtam a fejem, hanem az is, hogy miután májusban lediplomáztam a csillagász szakon, és hirtelen sok szabad időm lett, azzal töltöttem tengernyi szabad időmet, hogy állandóan az iwiw-en lógtam, és a "Melyikük?" alkalmazásban hasonlítgattam össze az ismerőseimet mindenféle bugyuta szempontok szerint. Ennek egyik következménye aztán az lett, hogy ismerőseim postaládáját teleszemeteltem napi 20-25 automatikusan generált iwiw-üzenettel, a másik pedig az, hogy akiket sohasem, vagy csak ritkán választottam, megsértődtek. De szerencsére, pszichológusként tudom, hogy netfüggőség, illetve játékfüggőség ellen a legjobb terápia az, hogy sürgősen keressünk magunknak valami olyan hobbit, ami mellett netezni, illetve játszani soha többé nem lesz időnk. Ezért aztán éppen kapóra jött a japán nyelvtanulás: ha valóban meg akarom tanulni az összes kandzsit, amellett többé soha életemben nem lesz időm a "Melyikük?" alkalmazásban játszani) Ezért aztán a cikkben szereplőknek is a "kandzsiterápiát" tudom ajánlani) Tanulják meg tényleg az összes kandzsit, azokat is, amelyek már nem is használatosak) És akkor nem lesz többé idejük pacsinkóra)
#5072

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 1 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 152 vendég böngészi
Linkek